Izvor: Kurir
22.07.2024 u 16:11
0

ZAKAZANO SUĐENJE DAVIDU KNEŽEVIĆU: O supruzi se ništa ne zna skoro šest meseci

Početak suđenja Davidu Kneževiću, državljaninu Srbije koji je optužen za otmicu supruge u Madridu, Ane Knežević, zakazan je za 29. jul pred Saveznim sudom u Majamiju.

Suđenje Kneževiću, kako prenose američki mediji, trajaće dve nedelje. On je, podsetimo, u pritvoru od 4. maja kada je uhapšen na aerodromu u Majamiju u koji je stigao letom iz Beograda. Njegovi adovkati, od suda su tražili da bude pušten uz kauciju, ali je taj zahtev odbijen.

PRITVORENA DVA INŽENJERA IZ KRUŠIKA: Odavali strancima vojne tajne

– Sudija Ketlin Vilijams zakazala je suđenje Srbinu za 29. jul, koje će trajati dve nedelje – navode oni.

Podsetimo, Ana Knežević nestala je 2. februara iz iznajmljenog stana u Madridu.

Tokom istrage, otkriveno je da je Knežević koji je preko advokata tvrdio da je u vreme nestanka Ane boravio u Srbiji, u Madrid otputovao iznajmljenim renta kar automobil i da je na njega stavio ukradene tablice.

Sigurnosne kamera u zgradi u kojoj je Ana živela, snimile su muškarca kako sa kacigom na glavi ulazi u zgradu, a za kog se veruje da je Knežević. Iz zgrade je izašao sa koferom, a istražitelji sumnjaju da je u njemu bilo Anino telo.

Automobil kojim je iz Srbije stigao u Španiju navodno su takođe snimile sigurnosne kamere na auto-putu. Američki istražitelji su otkrili da je iznajmljenim „pežoom 308“ krenuo iz Beograda u Madrid 30. januara i da se u Beograd vratio 5. februara, prešavši 2.592 kilometra koliko ima između srpske i španske prestonice u jednom smeru. I da je automobil rentakar agenciji vratio deset dana kasnije.

– Istražitelji sumnjaju da je telo supruge Ane Knežević, od koje je bio u postupku razvoda, bacio negde na povratku u Beograd – naveli su američki mediji.

Američki mediji naveli su i da je moguće da optužnica za otmicu bude proširena na ubistvo supruge. Kao mogući motiv za zločin naveli su to da su oboje bili uspešni poslovni ljudi, a vrednost njihove kompanije i nekretnina je procenjena na 15 miliona dolara.

– Prilikom njegoovog prvog pojavljivanja pred sudom on je izjavio da nije kriv. Tada je otkrtiveno da je španski forenzički tim pronašao krv u stanu u Madridu, ali taj detalj nije uključen u krivičnu prijavu FBI-a jer još čekaju rezultate DNK iz krvi – naveli su američki mediji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter