Izvor: Kurir.rs
21.11.2022 u 21:08
0

ZOVU IH I „GOSPODARI NARKOTIKA“: Kriminalne mreže sa Zapadnog Balkana postale ključne na tržištu droge Evropske unije!

Kriminalne mreže na Zapadnom Balkanu postale su ključne i na regionalnom i na tržištu droge Evropske unije, navodi se u danas objavljenom izveštaju Agencije za narkotike EU (EMCDDA).

KRIJUMČARILI DROGU UZ PREHRAMENU ROBU: Saslušani osumnjičeni krijumčari iz Holandije

U izveštaju se predočava da je strateški i geografski položaj zemalja poput Albanije, Crne Gore, Severne Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine i tzv. Kosova, u korelaciji sa velikom potražnjom za narkoticima, posebno u Evropskoj uniji i u Turskoj, ubrzao delovanje kriminalnih grupa, prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Neke zemlje EU se nalaze na rutama trgovaca ljudima koje prolaze kroz zapadni Balkan pre ponovnog ulaska u EU. To znači da tokovi trgovine ljudima mogu biti složeni“, navodi se u izveštaju agencije koji je deo opsežnije regionalne studije sprovedene između 2019. i 2022. godine.

EMCDDA je ukazuje na operativno prisustvo grupa sa zapadnog Balkana u Belgiji i Holandiji, gde su luke Antverpen i Roterdam važne za uvoz i distribuciju droge u EU.

Nemačka, Italija, Španija, Švajcarska i Ujedinjeno Kraljevstvo takođe su važne destinacije za te grupe kada je reč o tržištu kokaina, heroina i kanabisa u Evropi.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter