Izvor: Kurir
15.09.2024 u 16:08
0

ZVICEROV KUM 7 DANA PRE UBISTVA OTVORIO FIRMU U SLOVAČKOJ: Protiv porodice šefa kavčana vodi se nekoliko finansijskih istraga

Tamari Zvicer, supruzi Radoja Zvicera vođi kavačkog klana, pre dva dana oduzet je besni automobil "Audi Q8", a protiv nje će biti podneta prekršajna prijava. Ovo inače, nije nikakva novina, jer se protiv žene odbeglog šefa kotoskog klana vodi nekoliko krivičnih postupaka, kako u Crnoj Gori tako i u inostranstvu. Protiv Zvicerovih i njihove najuže porodice vode se istrage u Ukrajini, ali i u Slovačkoj zbog finansija i pranja para.

Pa tako slovački mediji navode, da je pokojni pomorac Marko Vuković, kum Radoja Zvicera sedam dana pre ubistva otvorio firmu pod nazivom „Nitra Projekt Group“, koja je kasnije preimenovana u „Akuafol Nitra“. Podsetimo, Vuković je izrešetan 17. januara 2020. ispred škole naočigled dece i žene na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

SKOČILA NA NJEGA I ODUZELA MU PIŠTOLJ: Novi detalji drame između žandarma i njegove žene

– Samo sedam dana pre ubistva, odnosno 10. januara 2020. godine, prema domaćem Privrednom registru, Marko Vuković je sa nekoliko osoba osnovao privredno društvo „Nitra Projekt Group“ sa sedištem u porodičnoj kući u Veljke Zalužiju – navode lokalni mediji i dodaju da je podseovao imanje u Slovačkoj.

– Ako je sudeći prema dostupnim informacijama, koje se mogu videti u registru firma je za 2020. i 2021. godinu imala nultu prodaju i nije obavljala nikakvu poslovnu aktivnost. Krajem 2021. godine kompaniju preuzima novo lice i dobija ime „Akuafol Nitra.“

Kako zatim dodaju tamošnji mediji, jedan od četiri nekadašnja suvlasnika slovačke kompanije „Nitra Projekt Group“ bio je Crnogorac Stepan Krivokapić iz Kotora.

– Saradnja Vukovića i Krivokapića navodno, datira od ranije i to od 2009. godine kada je Vuković osnovao građevinsku firmu u Beogradu koju je kasnije preuzeo Krivokapić. U to vreme Zvicerov kum živi u Belgiji – navode mediji i podsećaju da je uža porodica šefa klana osnovala nekoliko firmi u Slovačkoj.

 Maja Zvicer, supruga Gorana Zvicera, brata Radoja Zvicera prva se upisala u privredni registar januara 2020. Maja Zvicer je vlasnica kompanije „CGMN“, čije je sedište u iznajmljenim prostorijama u selu Brekov kod Humenja. Viktor Mochnač koji se godinama bavi pružanjem konsultantskih i ekonomskih usluga je generalni direktor njene kompanije.

Generalni direktor Zvicerove firme rekao je ranije za tamošnje medije „da je snajku Radoja Zvicera video svega jednom ili dva puta radi dokumentaciju.

– Korona kriza je uticala i ograničila poslovanje kompanije. Više od godinu dana me uopšte nije zvala – opisao je Mochnač pre izvesnog vremena aktivnosti Maje Zvicerove u Slovačkoj, i dodao da ne zna ništa o njihovim kriminalnim radnjama.

– Mesec dana kasnije nakon Maje Zvicer, odnosno u februaru 2020. u slovački privredni registar pojavio se Nebojša Seferović iz Kotora. Inače, otac Tamare Zvicer, odnosno tast Radoja Zvicera.

– Seferović je, prema privrednom registru Slovačke 2022. godine preuzeo postojeću kompaniju „Ekkus“ iz Humenje. Kompanija „Ekkus“ je u prošlosti trebalo da se bavi proizvodnjom i lancem čarapa. Seferović prema rgistru živi u porodičnoj kući u jednom selu na istoku Slovačke.

S druge strane ime Viktor Mochnač, opet se pominje kao generalni direktor kompanije „Raad“ koja je osnovana 2020. godine i čije sedište je u hotelu u Vranovu.

– Njen vlasnik je izvesna Mitra Ćaćić, čije prebivalište je u Kotoru, kao i ocu Tamare Zvicer. Viktor Mochnač navodi da misterioznu Mitre Ćaćića zbog pandemije korona virusa nije viđao, samo da je otvorila kompaniju i da nisu niakda radili zajedno – navode tamošnji portali.

PIT BUL NIŠANIO KUMOVE

Marko Vuković, podsetimo, ubijen je 17. januara 2020. u svom džipu dok je čekao da mu deca završe sa nastavom. Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni za ubistvo Nišlija Petar Jovanović, plaćeni ubica zvani Pit Bul koji se nalazi u ukrajinskom zatvoru.

– Istražitelji su na mestu zločina pronašli njegov DNK. Iako je pobegao nakon zločina, nije stao sa svojim kriminalnim radnjama već je uveliko planirao drugo ubistvo i to ni manje ni više nego likvidaciju Radoja Zvicera u Kijevu – podseća naš izvor i dodaje:

– 26. maja 2020. godine Jovanović je sa sugrađaninom Milanomn Brankovićem, Podgoričanima Emilom Tuzovićem i Stefanom Đukićem pokušao atentat na Zvicera dok je džogirao u elitnom delu Kijeva gde je živeo sa porodicom. Zvicer je tada ranjen sa pet hitaca, ali je uspeo da preživi egzekuciju, a istog dana atentatori su uhapšeni i od tada se nalaze iza rešetaka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter