Izvor: pc press
25.10.2024 u 11:12
0

HAKERI U AKCIJI: ChatGPT se koristi za ometanje izbora širom sveta

Hakerske grupe povezane sa režimima u Kini, Iranu i Rusiji su navedene kao ometači izbora širom sveta.

OpenAI je upozorio da strane hakerske grupe koriste AI alate ChatGPT i Dall-E u pokušaju da ometaju izbore. Na izveštaju od 54 stranica ukazano je da je otkriveno 20 kampanja širom sveta od početka godine a da se porast ovog broja očekuje u oči predsedničkih izbora u Americi.

Manipulativne aktivnosti koje podrazumevaju zloupotrebu ChatGPT kretale su se od pisanja članaka za veb-sajtove, do generisanja lažnih ličnosti i objavljivanje sadržaja na društvenim medijima.

Tokom ove godine 50 država je imalo izbore. U istoj godini desila se ekspanzija veštačke inteligencije koja je dovela do veće mogućnosti na uticaj na izbornu volju građana. Primećeno je nekoliko vodećih kompanija koje pokušavaju da spreče ovakvo širenje informacija.

OpenAI je imenovao hakerske grupe koje su povezane sa režimima u Kini, Iranu i Rusiji i naveo da je reč o namernom ometanju izborne volje u velikom broju država.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter