Izvor: telegraf.rs
12.07.2024 u 12:04
0

MUKE! Apple se suočava s novim problemom u Kini

Apple se suočava sa pojačanom konkurencijom u Kini, gde je Huawei zabeležio rast prodaje pametnih telefona od 70% u prvom kvartalu

Apple računa na nove Al funkcije kako bi povećao prodaju IPHONE , posebno u Kini, gde je potražnja opala. Međutim, postoji problem: ChatGPT, koji će uskoro biti integrisan u Siri, zabranjen je u Kini.

Na nedavnoj prezentaciji, Apple je predstavio svoju tehnologiju Apple Intelligence za nove AI funkcije i najavio partnerstvo sa OpenAI za korišćenje ChatGPT-a u ograničenom kapacitetu. Ovaj potez je deo Apple-ove strategije da se uhvati korak sa tehnološkim rivalima kao što su Microsoft, Google, Meta i Samsung. Partnerstvo s OpenAI bi moglo da pomogne Apple-u da smanji zaostatak.

Međutim, Kina je među prvim zemljama koje su regulisale generativne AI tehnologije. Cyberspace Administration of China je prošlog avgusta uvela smernice koje zahtevaju od kompanija da traže odobrenje pre nego što lansiraju svoje AI modele. Do marta ove godine, odobreno je više od 100 AI modela, svi iz kineskih kompanija.

Prema izveštaju Wall Street Journala, Apple traži kinesku AI kompaniju za partnerstvo pre očekivanog lansiranja iPhone-a u septembru, ali još nije postigao dogovor. Apple-ove prodaje pametnih telefona su u prvom kvartalu ove godine pale za 10%, uglavnom zbog oštrog pada prodaje iPhone-a u Kini.

Problemi u Evropskoj uniji

Ograničenja novih AI alata možda nisu specifična samo za Kinu. Apple je izjavio za CNN  da je „veoma motivisan“ da donese ove funkcije korisnicima širom sveta, ali se suočava s regulatornim izazovima u EU. Zbog neizvesnosti koje donosi Akt o digitalnim tržištima (DMA), Apple ne veruje da će moći da instalira tri nove funkcije – iPhone Mirroring, SharePlay Screen Sharing i Apple Intelligence – za korisnike u EU ove godine.

Apple se suočava sa pojačanom konkurencijom u Kini, gde je Huawei zabeležio rast prodaje pametnih telefona od 70% u prvom kvartalu. Ako rešenje ne bude pronađeno do jeseni, kineski potrošači bi mogli da odlože kupovinu iPhone-a dok ne budu mogli da koriste sve AI funkcije koje Apple nudi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter