Izvor: happybsc
04.02.2021 u 13:27
0

NA MARS ZA TRI MESECA Naučnici rade na nuklearnom reaktoru koji će skratiti putovanja (VIDEO)

Američka kompanija Ultra Safe Nuclear Corporation (USNC) razvila je mali i siguran nuklearni reaktor koji bi mogao da se postaviti na svemirske brodove i skrati vreme svemirskih putovanja. Tako bi astronauti sa Zemlje na Mars mogli stići za samo tri meseca.

NAJVAŽNIJE DANAS

Razlog HAPŠENJA Velje Nevolje

MINISTAR MALI SE VAKCINISAO: Ponosan na Srbiju (FOTO)

DR GRUJIČIĆ O RAZNIM TEORIJAMA LEČENJA: Ovo su ljudi masovno uzimali, a NIJE IM POMOGLO!

Svima je poznato da je Mars neuslovan za život, hladan je i bez kiseonika i svako duže putovanje na ovu planetu astronaute izlaže većem riziku, pa bi stoga ovaj kraći period bio vrlo povoljan za njih. Trenutno je najkraće putovanje bespilotne letelice na Mars sedam meseci, ali se očekuje da bi misija posade mogla trajati i do devet meseci.

Ideja o nuklearnim reaktorima datira iz 40-ih godina prošlog veka, ali ova tehnologija je tek nedavno revidirana kao rešenje za istraživanje dubokog svemira.

Majkl Edes, direktor inžinjeringa u kompaniji USNC, istakao je da bi rakete na nuklearni pogon bile snažnije i dvostruko efikasnije od onih s hemijskim gorivom koje se danas koriste, što znači da bi mogle dalje i brže da putuju, a samim tim i da sagorevaju manje goriva.

PROČITAJTE JOŠ

ČANAK JE PAO S MOTORA JER JE BIO DROGIRAN: Šešelj o NOVIM DOKAZIMA u „Dobro jutro Srbijo“

ĐERLEK NAJAVIO: Stižu nove doze vakcina, još je rano za popuštanje mera

NAPOKON IH KRENULO: Košarkaši Dalasa POBEDILI i prekinuli niz od ŠEST PORAZA

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter