Izvor: Tanjug
08.02.2022 u 11:54
0

Sajber napad na portugalski Vodafon

Preduzeće Vodafon Portugalija, ogranak istoimene britanske telekomunikacione kompanije, saopštilo je danas da je izvršen hakerski napad na njenu mrežu koji je tokom noći poremetio usluge, ali da lični podaci klijenata nisu kompromitovani kao posledica incidenta nad kojim se sprovodi istraga.

U saopštenju Vodafona Portugalije se navodi da je sistem imao tehničke probleme u ponedeljak uveče, pri čemu je više hiljada korisnika prijavilo da ne može da telefonira ili da pristupi internetu preko svojih telefona ili računara, prenose strani mediji. 

Kasnije je otkriveno da su tehnički problemi uzrokovani „namernim i malicioznim“ sajber napadom.

– Nema dokaza da se prilikom napada pristupilo podacima klijenata ili da su oni kompromitovani. Dubinska istraga ovog kriminalnog dela će biti nastavljena na neodređeno vreme, uz učešće nadležnih organa – poručila je kompanija u saopštenju.

Napad na Vodafon u Portugaliji dolazi mesec dana nakon što su hakovani veb sajtovi jednog od najvećih dnevnih listova u zemlji i jednog velikog medijskog javnog servisa.

Obe medijske organizacije i dalje ne mogu da pristupe svojim veb stranicama.

Iz Vodafona Portugalija su istakli „odlučnost da vrate normalno pružanje usluga“ i da se korišćenje mobilnih telefona postepeno oporavlja. NJihova 4G mreža je i dalje nedostupna, ali klijenti u većem delu zemlje mogu da koriste 3G mrežu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter