Izvor: tanjug
27.10.2020 u 12:27
0

SAVREMENO KROZ ČETIRI VIZURE „Međuprostor“ u zrenjaninskoj galeriji (FOTO)

Nevena Popović, Ana Piljić Mitrović, Milena Putnik i Mirjana Odić autorke su kolektivne izložbe „Međuprostor“ koja će biti otvorena 2. novembra od 19 sati u Savremenoj galeriji u Zrenjaninu, navodi se u saopštenju tog izložbenog prostora.

Na Trgu slobode 7, Galerija će otvoriti vrata za četiri umetnice koje se izražavaju u različitim medijima i jedinstvenim poetikama, a sada će se međusobno povezivati kroz zadati koncept postavke „Međuprostora“.

Gosti izložbe koja će trajati mesec dana, do 2. decembra, jesu umetnici iz Vranja – Vesna Zarev i Marko Veljković Krapa.

Potreba da umetnost ne bude sama sebi dovoljna, nego da stvara moćni međuprostor univerzalnih vrednosti postojanja, ono je što ovim projektom umetnice žele da istraže.

Gradeći tako mrežu međuprostora, od ličnog do univerzalnog, umetnik stvara finu strukturu uzajamno povezanih (među)prostora u kojima zajedno sa drugima stvara novo iskustvo kao vrednost za sebe.

Na svakoj izložbi ove umetnice imaju i goste umetnike iz mesta u kojima je izložba prethodno održana, i ovom prilikom su to spomenuti slikari iz Vranja, koji će sa po jednim svojim radom učestvovati na izložbi u Savremenoj galeriji Zrenjanin.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter