Izvor: Alo.rs
08.11.2020 u 12:19
0

DUHOVI U BELOJ KUĆI: Porodice američkih predsednika nisu mogle da izbegnu nezvane goste

Čak je je tadašnja prva dama Mišel Obama 2009. godine ispričala grupi učenika koje je došla u obilazak Bele kuće, da ona i predsednik Barak Obama ponekad čuju neobične zvuke u hodniku tokom noći, kao i to da su još neki članovi porodice Obama imali osećaj da im neko „gricka“ stopala.

Poznavalac priča o duhovima i ekspert za folklor Debra Latanzi Šutika, misli da je duh nekog davnog preminulog kućnog ljubimca koji je živeo u Beloj kući možda odgovoran za grickanje stopala gostiju, kao i da ne bi bila iznenađena da su Barak i Mišel Obama čuli najpopularnijeg duha Bele kuće – predsednika Abrahama Linkolna.

– Verujem da je predsednik Linkoln bio veoma ponosan što u Beloj kući živi afroamerička porodica, posle svih žrtava koje je podneo, kaže Latanzi Šutika, koja je profesor na univerzitetu Džordž Mejson.

– Ali što se tiče neobjašnjenih zvukova ili osećaja, ja bih to prosto pripisala spiritualnoj energiji koja je ostala u kući od ljudi koji su tu nekada živeli, veli ona.

Porodica Obama nije jedina od stanovnika Bele kuće koji su prijavili neobična dešavanja na adresi Avenijia Pensilvanija 1600.

Džena Buš Hejger, ćerka predsednika Džordža Buša, koji je bio od 2001. do 2009. godine, izjavila je da su ona i njena bliznakinja Barbara jednom čule muziku klavira i melodiju iz 1920-ih kako dopire iz kamina u njihovoj spavaćoj sobi.

A Ronald Regan, koji je bio predsednik od 1981. do 1989. ispričao je priču kako mu je pas neprekidno lajao na ulazu u Linkolnovu spavaću sobu i odbio da uđe unutra. Reganova ćerka i zet takođe kažu da su videli duha u toj sobi.

Britanski lider Vinston Čerčil takođe je tvrdio da je video duh Abrahama Linkolna kada je odsedao u Linkolnovoj spavaćoj sobi. Linkoln, koji je ubijen u atentatu 1865. nikada nije spavao u toj prostoriji ali ju je koristio kao kancelariju.

– U njoj se nalazi poznati krevet zvani Linkolnov krevet – koji je kupila Meri Tod Linkoln dok su živeli u Beloj kući, i malo je verovatno da je on zaista spavao u tom krevetu, ali drugi predsednici – jesu, kaže istoričarka Lisa Man iz Istorijskog udruženja Bele kuće.

– I naravno, budući da je u toj prostoriji takođe imao kancelariju, ona je ostala Linkolonova soba.

SVE O SPORTU

ČESTITKE SAMO PLJUŠTE ZA ĐOKOVIĆA: Specijalni pozdravi za Novaka od „njegovih“ crveno-belih (FOTO)

ĐOKOVIĆI SKROMNO I OPUŠTENO NA VIKENDU U PRIRODI (FOTO)

ŠPANAC NE PRESTAJE DA ŠOKIRA: Nadal se poklonio još jednom teniseru

POL POGBA IPAK IDE IZ MAČESTERA: Junajted odredio cenu za koju je spreman da ga pusti

SRBIJA OSLABLJENA NAPADA SUKNJICE: Orlovi bez Đuričića protiv Škotske

– On je ubijen sa 56 godina, na dramatičan način, bilo je to na završetku građanskog rata, neposredno pre rekonstrukcije, i zaista je promenjen tok američke istorije. I naravno, njegova smrt je bila brutalna.

Linkoln je imao nezavršene poslove, što je zajednička tema mnogih američkih priča o duhovima.

Osoblje Bele kuće takođe je prijavilo da je videlo duhove.

A da li su sadašnji stanovnici Bele kuće, predsednik Donald Tramp i njegova porodica, prijavili da su videli nekog duha?

– Ne da ja znam, kaže Man i dodaje – Međutim, obično je potrebno da prođe neko vreme da bi se priče proširile, pa ćemo možda za nekoliko godina početi da slušamo neke od tih priča.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter