Izvor: agencije
02.10.2023 u 16:48
0

Lider opozicije na Sejšelima optužen za veštičarenje

Lider glavne opozicione stranke na Sejšelima Patrik Ermini osumnjičen je za veštičarenje i protiv njega je pokrenuta istraga.Ermini, lider partije Ujedinjenih Sejšela i kandidat za predsedničke izbore 2025. godine, ocenio je da je u pitanju politička odluka.On je uhapšen u petak u sedištu svoje stranke i pretresena mu je kancelarija, pre nego što je pušten na slobodu.

KAKO SU UBIJENI KRALJ ALEKSANDAR I DRAGA MAŠIN: Noć MAJSKOG PREVRATA bila je stravična

Ermini je zajedno sa šest drugih Sejšelaca i državljaninom Tanzanije, optužen u okviru istrage koja je otvorena za „veštičarenje, protivprirodna i sujeverna dela“.

Istraga je povezana sa otkrićem tela starije žene i mladića, iskopanih u avgustu na groblju na glavnom ostrvu Mahe. Ime Erminija, koji je bio predsednik parlamenta Sejšela između 2007. i 2016. godine, pronađeno je na telefonu jednog tanzanijskog državljanina, uhapšenog krajem septembra na međunarodnom aerodromu Sejšela.

Ta uhapšena osoba je imala kamenje, male flaše sa braonkastom tečnošću, različit prah i niz dokumenata koji sadrže simbole opisane kao satanističke, preneli su tamošnji mediji.

Tužioci su rekli da su simboli na dokumentima slični onima pronađenim na lokacijama širom arhipelaga, kao i na crkvama. Ermini je pušten uz kauciju od 30.000 sejšelskih rupija (oko 2.100 evra).

Lider opozicije je ocenio da je istraga politička i da direktno potiče iz predsedništva. Naredno ročište zakazano je za 3. novembar.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter