Izvor: Tanjug
26.07.2024 u 21:02
0

NA PRODAJU BRITANSKO OSTRVO: Ono sa kojeg je Fransis Drejk otpočeo put oko sveta

LONDON - Ostrvo Drejk, u blizini obala britanskog okruga Devon, koje ima privatnu plažu, stara utvrđenja i dozvolu za gradnju luksuznog hotela, stavljeno je na prodaju.

Ostrvo nazvano po Fransisu Drejku, koji je odatle 1577. krenuo na put oko sveta, nema fiksnu cenu, ali troškovi renoviranja se procenjuju na 25 miliona funti, piše Skaj njuz.

Nedaleko od grada Plimuta, Drejk je dugo korišćen za vojnu odbranu, a u prodaji su i topovi koji se dalje nalaze na istom mestu kao u 18. veku.

Biznismen Morgan Filips, koji je kupio ostrvo 2019. za šest miliona funti tvrdi da je prva zgrada na Drejku izgrađena 1135. godine, a da zbog jake odbrane Španska armada nije uspela da zauzme ostrvo 1588.

Filips je takođe obezbedio dozvolu za gradnju hotela sa 43 sobe, a trenutno ogranizuje obilaske sa vodičem za turističke grupe u nadi da će ostrvo postati jedna od atrakcija u okolini Plimuta.

Konsultant za nekretnine, koji vodi prodaju, rekao je da je ideja vlasnika da se ostrvo pretvori u destinaciju za venčanja, ali je šaljivo upozorila da sa kupovinom ostrva dolaze i duhovi 15 vojnika koji su nekada čuvali Drejk, piše Skaj njuz.

PAKLENO LETO TEK POČINJE!: Ulazimo u još duži toplotni talas
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter