Izvor:
10.10.2023 u 09:41
0

VOZITE PAŽLJIVO! Danas je Svetski dan svesti o saobraćajnim nesrećama sa životinjama

Organizacija „Cats Matter“ idejni je tvorac ovog dana koji se obeležava svake godine 10. oktobra, sa ciljem obrazovanja i podizanja svesti javnosti o načinima pomoći životinjama koje na putu dožive saobraćajnu nesreću

Danas je Svetski dan svesti o saobraćajnim nesrećama sa životinjama.

EVO ZA KOJA DELA ĆE ODGOVARATI: Danas optužnica protiv oca dečaka ubice

Ovaj dan obeležava se u svetu svake godine, 10. oktobra.

Cilj mu je da skrene pažnju javnosti na problem učestvovanja životinja u saobraćajnim udesima i njihovom povređivanju na putevima.

Životinje, pogotovo divlje, često doživljavaju nesreće, usled sopstvene nepažnje ili nebudnosti vozača, i neretko uginu, budući da na mestu udesa nemaju mogućnost da budu adekvatno zbriute.

Budimo svesni toga da životinje zaslužuju šansu za opstanak, pa i dostojanstvo u smrti.

Organizacija „Cats Matter“ osmislila je Svetski dan svesti o saobraćajnim nesrećama radi podizanja svesti i obrazovanja javnosti o tome šta treba raditi ako se doživi udes sa životinjom na putu i kako da joj se pomogne u slučaju povređivanja.

Više obrazovanja i svesnost čoveka o ovom problemu znači manje patnje za životinju!

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter