Izvor: Tanjug
01.03.2021 u 20:44
0

PALEONTOLOZI PRONAŠLI FOSIL: Nazvali ga Mađarosaurus Dakus!

Međunarodni tim palaentologa predvođen mađarskim naučnikom Gaborom Botfalvaijem otkrio je jedinstveno nalazište sa fosilnim ostacima dinosaurusa u rumunskom regionu Transilvanija, saopšteno je danas iz Prirodnjačkog muzeja u Budimpešti.

VESTI KOJE SU OBELEŽILE DAN

PREMINULA LEGENDA PARTIZANA: Umro Milenko Savović

DRAMA U LAJKOVCU: Oduzeli joj mlađeg brata, sonom kiselinom na socijalnu radnicu

STIPENDIJA ZA MALU DARU! Dodik pomaže glavnoj glumici iz filma o Jasenovcu

SASLUŠANA DIJANA HRKALOVIĆ odbila je POLIGRAF!

NAGLI SKOK! Danas 3.469 novozaraženih od korone

Ovi fosilni ostaci kostiju dinosaurusa pružaju jedinstven uvid u period kasne krede i kraj kenozoika koji je prethodio iznenadnom nestanku dinosaurusa, navodi se u saopštenju muzeja.

NE PROPUSTITE

Ovo je lek koji je izlečio Trampa od korone: USKORO STIŽE U SRBIJU!

VEČERAS U ĆIRILICI: Priča smrti koja je obišla svet – JASENOVAC (Happy TV 20.55 časova)

ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA Medicinski deo: Potpuno zatvaranje Srbije? Konačna odluka za dva dana

DOBRE VESTI ZA SRBIJU: Stigao novi kontigent Fajzerovih vakcina

Nalazište u Transilvaniji je uoči Prvog svetskog rata prvi označio mađarski palaentolog hrvatskog porekla Otokar Kadić nakon što je otkrio vrstu koju je povezao sa Mađarskom i nazvao je Mađarosaurus Dakus.

Tim dr Botfalvaija proveo je više nedelja na lokaciji u Transilvaniji gde je pronađeno preko 100 fosilnih ostataka kičmenjaka, među kojima i kosti sauropoda, krokodila i kornjača, prenela je agencija MTI.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter