Izvor: Beogradin
26.05.2020 u 18:49
0

PRVE PETORKE NA SVETU Država ih otela, stavila u muzej i onda su počele tragedije… (GALERIJA, VIDEO)

Od simbola nade i radosti do najvećih trauma i pakla, ove devojčice su morale da prevaziđu sve… Oliv i Elzira su davnog 28. februara 1934. godine dobili pet identičnih devojčica. One su prerano došle na svet, pa su baš zbog toga svi sumnjali da će preživeti. O njihovim tragičnim sudbinama se priča i dan-danas.

One su uskoro postale poznate u svetu kao „čudo od beba“, ali i simbol nade i radosti tokom Velike ekonomske krize. Ivon, Anet, Sesil, Amili i Mari su prve petorke koje su preživele i koje su zabeležene u istoriji. Porodica Dion je bila francuskog porekla, a živela je na farmi u Kanadi.

U to vreme, čak su i blizanci bili nesvakidašnja pojava, a tek za rođenje petorki je postojalo mišljenje da nije uopšte moguće. Vlada je uzela ove devojčice pod svoje i bukvalno ih postavila kao izložbu u muzeju pod nazivom „Kvintlend“ (Zemlja petorki).

Zvaničnici su koristili izgovor da ovi roditelji već imaju petoro dece i da nemaju uslova da se brinu o njima. Sestre su postale turistička atrakcija, a njihovim roditeljima je bilo zabranjeno da ih posećuju. Kanadska vlada je na njima profitirala tako što je zaradila milione dolara tokom Velike ekonomske krize. Tokom njihovog detinjstva, oko 3 miliona turista je došlo da ih vidi.

One su zaista bile izložene u muzeju kao eksponati, a rezultat ove surove eksploatacije je bio taj što su sve imale probleme, među kojima su bili alkoholizam, bipolarni poremećaj, razvodi.

Tri sestre koje su preživele tužile su vladu Kanade za loš uticaj koji je imala na njihove živote, a posle toga su dobile milione. Poslednji podaci o ovim sestrama jesu da su Anet i Sesil živele do decembra 2014. godine.

Ove žene su imale tragične živote i neke od njih se nikad nisu oporavile od psihičkih trauma koje su stekle dok su živele iza staklenog zida pred milionima. 

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter