Izvor: tanjug
10.09.2021 u 17:15
0

PLASIDO DOMINGO PREPLAVLJEN UTISCIMA: Nadam se brzom povratku u Beograd

Maestro koji je svojim glasom obeležio čitavu jednu muzičku eru Plasido Domingo kaže da očekuje da će se brzo vratiti u Beograd i održati novi koncert.

-Nadamo se brzom povratku u Beograd, jer je to bilo jedno izrazito lepo iskustvo- rekao je Plasido Domingo  po dolasku u Beč gde živi, a nakon koncerta koji je u sredu odžao u Beogradu.

Maestro Domingo (80) poslednji put je bio u Beogradu 2014. godine, a pre toga na početku karijere, pre skoro pola veka.

PROČITAJTE JOŠ:  „ČORBA“ NA „GITARIJADI“: Muzički festival u Zaječaru od 17. do 19. septembra na Kraljevici

Iz tima Plasida Dominga dodali su  i da je maestro u sredu trebalo da bude i u Madridu na uručenju ACPE nagrade za nemerljiv doprinos kulturi Udruženja međunarodnih preš dopisnika i da ih je njihov sin Plácido Francisko Domingo Ornelas, preuzimajući nagradu obavestio o koncertu u Beogadu pred više od 3.500 ljudi, gde je dočekan i ispraćen ovacijama.

Maestro je posetu Beogradu, gde su mu dobrodošlicu organizovali potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, čelnici Grada Zoran Radojičić i Goran Vesić kao i ambasador Španije Raúl Bartolomé Molina, iskoristio i da upozna grad.

Domingo je rekao i ranije  da je bio prijatno iznenađen atmosferom Beograda i ljubaznošću svih koji su ga dočekali.

Sa velikom zvezdom svetske operske scene u Beograd je u nedelju stigla i njegova supruga Marta Ornelas (86), s kojom je u braku skoro šest decenija i koja mu je najvažniji savetnik i danas.

PROČITAJTE JOŠ:  Počeo Domingov spektakl na Tašmajdanu

U Beogadu su bili do juče. Maestro iz Beča putuje u Tiranu, gde će u sredu nastupiti na otvaranju nove sezone Nacionalne opere, a tri dana kasnije u Moskvi.

Plasido Domingo koji u svojoj šest decenija dugoj karijeri ima najveći broj uloga tenorskog, a poslednjih sedam, ponovo kao i na početku karijere, baritonskog faha, potom nastupa u Firenci u novoj izvedbi „Travijate“ pod dirigentskom palicom Zubina Mehte.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter