Izvor: tanjug
19.09.2021 u 08:55
0

POVRATAK PRVIH TURISTA IZ SVEMIRA!

Četiri osobe vratile su se na Zemlju nakon trodnevne svemirske misije u kapsuli SpejsX Kru Dragon, što je označilo kraj prvog leta u orbitu Zemlje kojim su u potpunosti leteli turisti, odnosno civili koji nisu astronauti. 

Kapsula kompanije SpejsX Kru Dragon, koja je dizajnirana tako da ne dopušta da temperature prelaze 30 stepeni u kabini, koristila je svoj toplotni štit da zaštiti posadu od intenzivne toplote i skupljanja plazme dok je išla prema okeanu.

PROČITAJTE JOŠ:  NEVEROVATNO OTKRIĆE U SAUDIJSKOJ ARABIJI: Evo šta su naučnici otkrili, a starije je od PIRAMIDA i STOUNHENDŽA!

Komandant misije nazvane „Inspiration4“ milijarder Džered Ajsakmen zahvalio je kompaniji SpejsX, rekavši da je to bila velika vožnja.

Posada je prikazana kako gleda filmove, a povremeno se čulo i reagovanje na kontrolu misije SpejsX-a u njihovoj potpuno autonomnoj svemirskoj letelici pre nego što je zapoceo proces ponovnog ulaska u Zemljinu atmosferu.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta naručuju Bosanci, a šta turisti? Koju vrstu bureka?

Nakon što je putovala brzinom većom od 27.500 kilometara na sat, svemirska letelica je usporila, pri čemu je njen spoljašnji deo u tom procesu dostigao jako visoke temperature.

Nakon izlaska iz svemirske letelice, neposredno pre nego što su helikopterom vraćeni na Floridu, posada je viđena kako se smeši i maše kamerama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter