Izvor: tanjug
02.11.2021 u 19:57
0

FEJSBUK ukida opciju za prepoznavanje lica

Kompanija Fejsbuk objavila je danas da gasi svoj sistem za prepoznavanje lica, koji automatski identifikuje korisnike na fotografijama i video snimcima i da će izbrisati snimke lica više od milijardu ljudi.

PROČITAJTE JOŠ: Studenti FON-a treći na svetu u rešavanju studije slučaja

Džerom Pesenti, potpredsednik za veštačku inteligenciju nove matične kompanije Fejsbuka Mete rekao je da kompanija pokušava da odmeri pozitivne slučajeve upotrebe tehnologije prepoznavanja lica nasuprot rastućim društvenim zabrinutostima, posebno s obzirom da regulatori tek treba da daju jasna pravila u ovoj oblasti. 

Kompanija je 2019. prekinula praksu korišćenja softvera za prepoznavanje lica za identifikaciju prijatelja korisnika na otpremljenim fotografijama i automatske predloge za „tagovanje“, a zbog te funkcije, kompanija je tužena u američkoj državi Ilionois.

PROČITAJTE JOŠ:SREMSKI KARLOVCI: Obeleženo 230 godina od osnivanja najstarije srpske gimnazije

Neki gradovi u SAD su zabranili policiji i drugim lokalnim vlastima upotrebu softvera za prepoznavanje lica, a San Francisko je 2019. postao prvi američki grad koji je zabranio ovu tehnologiju, a posle višegodišnjih kritika zagovornika privatnosti i građanskih sloboda.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter