0°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: tanjug

Od avgusta prodato 100 karata za putovanja u svemir

Kompanija za svemirska putovanja Virdžin Galaktik objavila je da je od avgusta prodala oko stotinu karata za putovanja u svemir po ceni od 450.000 dolara, preneli su američki mediji.

Prethodno je ta firma sveukupno prodala oko 600 rezervacija po ceni od 200.000 do 250.000 dolara. Nova cena "dobro je prihvaćena", navodi se u saopštenju firme koja podseća da joj je cilj da proda 1.000 karata pre pokretanja prvog komercijalnog leta krajem 2022. godine.

PROČITAJTE JOŠ: REKORD BITKOINA: Kriptovaluta dostigla 69.000 dolara!

-Idemo prema periodu poboljšanja flote s jasnim planom o tome na koji nacin povećati izdržljivost, pouzdanost i predvidljivost naših letelica za komercijalne usluge tokom sledeće godine-rekao je Majkl Kolglezijer, izvršni direktor Virdžin Galaktika.

PROČITAJTE JOŠ: NASA najavila sletanje sa astronautima na Mesec 2025. godine

-Potražnja za svemirskim putovanjima jako je velika, a mi upravo prodajemo karte brže nego što smo očekivali- dodao je.

Osnivač kompanije britanski preduzetnik Ričard Brenson prvi je milijarder koji se 11. jula vinuo u svemir letelicom vlastite privatne firme. Realizovao je to pre Džefa Bezosa koji je u svemir poleteo nešto kasnije u raketi Nju Šepard napravljenoj u njegovoj kompaniji Blu Oridžin.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad