Izvor: Objektiv.rs
16.07.2021 u 12:03
0

ELIKSIR: Pet vrsti ULJA koja sprečavaju nastanak bora i prevremeno STARENJE

Možete da koristite bilo koje od navedenih

PROČITAJTE JOŠ:

RHMZ IZDAO UPOZORENJE ZA CELU SRBIJU: Za tri sata može pasti 20 LITARA kiše!

MASOVNO TROVANJE U DEČANIMA: Tužilac u peći nema saznanja o Srbima u blizini bunara, traži izveštaj policije

ISTRAGA O ŠVERCU KOKAINA SLOVENAČKIH KAVČANA! Vrzić organizovao transport prljavog novca u Beograd – TAST UZIMAO MILIONE OD DROGE

Možete da koristite bilo koje od navedenih Upotreba krema sa zaštitnim faktorom je imperativ ako se izlažete suncu.

Velika je razlika između kože koje je tokom godina izlagana suncu i one koja nije.

Pored krema, korisno je koristiti i određena ulja koja hidriraju kožu i vraćaju joj sjaj, a samim tim čine da izgleda mladoliko.

Ulje od koštica grožđa

Ako tražite ulje koje koža lako upija, ne ostavlja sećaj lepljivosti za osobom i sjaj, ulje od koštica grožđa je dobar izbor. Ono je odlično za normalnu i kombinovanu kožu. U slučaju da imate suvu kožu, možete ga pomešati sa masnijim sredstvima kao što su kokosovo ulje, ulje jojobe i ši buter.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je glavna komponenta mnogih kozmetičkih preparata, a koristilo se i u Indiji kao tajna lepote kod žena. Dobro je zato što pomaže kod uklanjanja bora čineći kožu glatkom.

Najnovija istraživanja su potvrdila da ovo ulje blagotvorno utiče na izgled kože, prirodno je hrani i neguje. U njega možete ubaciti i nekoliko kapi eteričnog ulja sandalovine za lečenje problematične kože i povećanje njene elastičnosti.

Bademovo ulje

Ovo ulje reguliše balans vode u koži, usporava starenje ćelija i pokreće proces njihove regeneracije. Posebno je korisno bademovo ulje kod perutanja kože i kožnih iritacija, a može se koristiti i kao ulje za sunčanje jer štiti kožu od sunčevih zraka. Ovo ulje je idealno za osobe koje ne vole jak miris, s obzirom da je prilično neutralno.

Susamovo ulje

Ulje od susama takođe možete koristiti za negu kože jer dubinski prodire u nju, hrani je i vlaži. Takođe, zaustavlja preveremno starenje kože, a sve to zahvaljujući velikoj količini masnih kiselina.

Ulje od koštice kajsije

Ovo ulje je idealna baza za prirodnu negu kože. Bogato je gama – linoleinskom kiselinom koja čini kožu glatkom i zategnutom. Vitamini A i E pomažu regeneraciju kože i učestvuju u formiranju kolagena.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter