Izvor: glossy
27.06.2022 u 15:53
0

PRIRODNA KREMA ZA SUNČANJE: Uz ovih par sastojaka napravite sami kremu sa zaštitim faktorom (RECEPT)

Ako želite da na more ponesete sopstvenu kremu, onda je ovo pravo rešenje za vas. 

Donosimo vam jednostavan recept za kremu sa zaštitnim faktorom SPF 20.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Imajte na umu da nije svejedno šta stavljate na kožu, jer kroz nju sve ulazi u telo, pa su prirodni sastojci uvek najbolja opcija.

Ovo je prirodna kozmetika i morate znati da nije vodootporna, pa je potrebno ponovo naneti nakon kupanja ili pojačanog znojenja. Rok trajanja ove domaće kreme za sunčanje je oko šest meseci.

JEDNOSTAVNI, A PRAKTIČNI SAVETI ZA NEGU KOŽE I KOSE: Poboljšajte svoj izgled tako što će vam ovi trikovi postati deo svakodnevne rutine

Sastojci: 

  • pola šolje maslinovog ulja ili organskog bademovog
  • dve kašike cink oksida u prahu (on ima zaštitni faktor 20, pa ako ga stavite malo više imaće veću zaštitu)
  • 1/4 šolje organskog devičanskog kokosovog ulja (zaštitni faktor mu je 4)
  • 1/4 šolje pčelinjeg voska koji će dati gustinu, ali možete ga i izbeći

Priprema

Najpre je potrebno da u jednu teglu stavite sve sastojke osim cink oksida i eteričnog ulja koja je oko 500 ml, a zatim sve to da stavite u lonac sa vodom koja se zagreva. Potrebno je da neprestano mešate sve. Kada se sve sjedini, skinite sastojke sa vatre i dodajte cink oksid i eterično ulje, Kada se sve ohladi, vaša krema je spremna. 

Bitno je da znate da cink oksid nije toksičan materijal i ne ulazi u krvotok ali ima dejstvo ogledala pa tako je jedan od glavnih sastojaka mnogih krema za sunčanje jer ima najširi spektar UVA i UVB refleksija koje je odobrila FDA (Food and Drug Administration). 

Ono šta je bitno napomenuti jeste da umesto kokosovog ulja možete dodati kakao u prahu koji će takođe dati savršen miris. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter