Izvor: Happy BSC
08.10.2021 u 21:06
0

Želite da imate prelep osmeh i bele zube? Iskoristite ova tri sastojka

Kako izbeleti zube sodom bikarbonom?

Lep osmeh je uvek u trendu!

Izbeljivanje zuba sodom bikarbonom je jedan od najčuvenijih prirodnih načina beljenja zuba. Soda bikarbona je sastavni deo svakog domaćinstva.

Mrlje na zubima koje su nastale konzumiranjem kafe, crvenog vina ili su posledica dejstva katrana iz duvana lako mogu biti eliminisane dejstvom sode bikarbone. Kada se soda bikarbona pomeša sa vodom dovodi do stvaranja slobodnih radikala koi deluje na mrljena zubma i eliminišu ih.

PROČITAJTE JOŠ: LEPE I NEGOVANE UZ POMOĆ GROŽĐA: Posle nekoliko tretmana, koža je zdrava, čista i podmlađena!

Sodu bikarbonu u svrhu izbeljivanja zuba možete upotrebiti na više načina, međutim najjednostavnije je da blago vodom ovlažite svoju četkicu za zube, a zatim je umočite u prah sode bikarbone.

Perite zube oko dva minuta temeljno, vodeći računa da pređete preko svih površina zuba, a nakon toga isperite. Takođe, sodu bikarbonu možete pomešati sa pastom za zube, napaviti homogenu smesu i nanositi na zube i temeljno ih prati.

Kako izbeliti zube kurkumom?

Kurkuma, iako je žute boje, vrlo lako može izbeliti vaše zube.

Potpuno je prirodna, zdrava i ne dovodi do oštećenja zuba, a možete je kupiti u svakom bio špajzu!

Kurkumu u svrhu beljenja zuba možete koristiti na sledeći način – blago navlaženu četkicu za zube umočite u posudu sa kurkumom i nanesite ravnomerno na zube.

Detaljno četkajte zube i ostavite kurkumu da deluje od 3 do 5 minuta. Nakon tog perioda treba isprati zube detaljno.

PROČITAJTE JOŠ: Obratite pažnju: KINESKI BOTOKS HARA SRBIJOM!

Jabukovo sirće za pranje zuba

Jabukovo sirće je nešto što sigurno imate u svojoj kuhinji. Ono je nusprodukt fermentcije jabuka i puno je dobrih sastojaka kao što su minerali i enzimi.

Pored svojih mnogobrojnih dobrih svojstava, jedno od njih je sposobnost beljenja zuba. Recept je veoma jednostavan.

Potrebno je da u čašu vode od 2,5 dl stavite kašiku sirćeta, a zatim ovm rastvorom isperete zube svakog jutra pre pranja zuba.

Pre upotrebe obavezno promućkajte bocu u kojoj se nalazi rastvor, pošto se sve hranljive materija nalaze na dnu rastvora. Nakon toga treba obavezno oprati zube na uobičajen način.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter