Izvor: alo
27.06.2024 u 21:54
0

ATP UVODI VELIKU PROMENU ZBOG NOVAKA: Evo šta će to značiti za igrače

Revolucija u "belom sportu"

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) saopštila je da će od 15. jula omogućiti igračima da nose senzore za prikupljanje fizičkih podataka na mečevima kako bi bolje „analizirali učinak i sprečili povrede“.

Zanimljivo da ova promena dolazi nakon što se najbolji teniser svih vremena Novak Đoković povredio na Rolana Garosu.

NAJSTARIJI TURNIR SAOPŠTIO: Siner prvi nosilac na Vimbldonu, Đoković broj 2

Novaku je u meču četvrtog kola protiv Frensiska Serundola stradao meniskus kolena. Zbog toga je morao da se povuče uoči četvrtfinalnog duela sa Kasperom Rudom i ode na operaciju.

Promena koju je ATP isplanirao, može da pomogne teniserima kako bi mogli bolje da predvide koja bi im kretanja i pokreti bili rizičniji za telo.

– Senzori će generisati najnovije informacije za igrače iz fizičkih merenja, kao što su puls i podaci o opterećenju visokog intenziteta, poboljšavajući njihovu analizu mečeva i treninga – saopštio je ATP.

ATP, kako se navodi, uverava da će podaci prikupljeni senzorima „ostati poverljivi“. Senzori, za koje je ATP izabrao dva proizvođača, ući će u upotrebu dan po završetku Vimbldona, odnosno na turnirima u Hamburgu, Njuportu, Gštadu i Baštadu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter