Izvor: alo sport
02.07.2024 u 23:07
0

AUSTRIJA – TURSKA Izvanrednom igrom pobednik je sebi osigurao mesto u četvrtfinalu Evropskog Prventstva! Dinamika neizvesnosti do poslednjeg daha

Selektor Austrije Ralf Rangnik će šansu u nastavku utakmice moći da ukaže: Danilucu, Entrupu, Gregoriču, Griliču, Grulju, Kaincu, Prasu, Zajdlu, Kerfeldu, Vajmanu, Veberu i golmanima Lindneru i Hajdlu.

Turska je počela utakmicu u formaciji 4-2-3-1: Gunok – Kadioglu, Demiral, Barkdači, Muldur – Ajhan, Jukšek – Jilmaz, Kokču, Jildiz – Guler.

Selektor Austrije Ralf Rangnik je šansu u nastavku utakmice dao : Danilucu, Entrupu, Gregoriču, Griliču, Grulju, Kaincu, Prasu, Zajdlu, Kerfeldu, Vajmanu, Veberu i golmanima Lindneru i Hajdlu.

83. minut – Curi vreme Austrijancima. Imaju još jako, jako malo prilike da stignu do produžetaka… 

minut – Sabili su Austrijanci na polovinu Turke. Vrše pritisak, međutim utisak je da je to dosta jalovo, tromo i bezidejno za sada.

59. minut – Gooool za Tursku! Opet Demiral i opet posle kornera. Zaista je neverovatno kako Austrijanci loše brane prekide. Sada je u petercu pored Dansa skočio snažni štoper i praktično doveo Turke pred vrata četvrtfinala.

51. minut – Dobar centaršut Poša. Pronašao je Gregoriča koji je slabo zahvatio loptu glavom.

46. minut – Počelo je drugo poluvreme. Austrijanci su napravili dve izmene. Na terenu su Gregorič i Pras umesto Šmida i Mvenea.

Kraj prvog dela igre – Posle furioznog početka i zaista ludačkog tempa, usledila je nešto slabija razrada utakmice. Videćemo da li u drugom delu igre mogu Turci i Austrijanci da nam priušte još zabave.

41. minut – Slab centaršut Kokčua u vrlo dobroj situaciji sa leve strane. Međutim, slabo je podigao loptu što su austrijski štoperi lako izbacili u polje.

36. minut – Jako dobra odbrana Turske. Na svaki napad Austrije imaju rešenje u odbrani, čvrsti su i na sredini terena i zaista se fanatično bore.

30. minut – Stali su Turci na loptu. Trude se da umire nalete protivnika i da zadrže duže posed što je i logično pošto imaju rezultat koji im odgovara.

25. minut – Opet korner i opet Demiral. Ovoga puta je snažni štoper šutirao malo iznad prečke. Očigledno da Austrijanci imaju problem da brane prekide.

23. minut – Za sada Austrijanci bez udarca u okvir gola rivala. Istina, i Turska ima jedan, ali je baš taj doneo prednost izabranicima Vinćenca Montele.

17. minut – Dobar napad Austrije po desnoj strani. Usledio je centaršut, međutim odbrana Turske je to zaustavila. Pritiska Rangnikova četa u nameri da ekspresno izjednači.

11. minut – Jako dobra i dinamična utakmica u Lajpcigu. Zaista pršti na sve strane, igra se veoma otvoreno i možemo samo da navijemo da tako ostane i do kraja meča.

5. minut – Kakva prilika za Austriju! Prošla je lopta kroz peterac, međutim Baumgartner je za malo zakasnio. Mogao je to da bude još jedan pogodak.

3. minut – Evo prve šanse i za Austriju! Baumgartner se našao u prilici, šutirao je jako, jako blizu stative Gunoka.

1. minut – Turbo početak utakmice! Goool za Tursku. Odmah prvi korner, prva prilika i gol. Posle centaršuta, odbrana Austrije je očajno intervenisala, Penc je spasio autogol, ali je samo odbio loptu do Demirala koji je iskoristio Zicer.

Kada se spusti zavesa negde oko 23 časa, a možda i kasnije, na meč Austrije i Turske, saznaćemo i poslednjeg četvrtfinalistu Evropskog prvenstva

.20.00 – Obe reprezentacije će večeras biti oslabljene. Za Austriju neće igrati Trauner (povreda) i Vimer (žuti kartoni), dok će i Turci zbog suspenzije biti lišeni usluga Akajdina i Čalhanoglua.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter