Izvor: alo
24.08.2024 u 07:35
0

DANI VELIKIH PROMENA: Evo kog dana počinje nova era srpske košarke

Odluku da se povuče pre isteka mandata doneo je kako bi ostavio dovoljno vremena nasledniku da izabere selektora pre početka novembarskog prozora.

Sednica Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije na kojoj će Predrag Danilović i formalno saopštiti odluku o povlačenju sa funkcije predsednika zakazana je za utorak, 27. avgusta, saznaje Meridian sport.

TRAGEDIJA U SPORTSKOM SVETU: Preminula trostruka olimpijska vicešampionka u 58. godini

Podsećamo, Danilović se po povratku iz Pariza oprostio od reprezentativaca i stručnog štaba Srbije. Odluku da se povuče pre isteka mandata doneo je kako bi ostavio dovoljno vremena nasledniku da izabere selektora pre početka novembarskog prozora.

Posle usvajanja Danilovićeve ostavke članovi UO će razgovarati upravo o telima koja treba da sprovedu izbornu proceduru. Realno je očekivati da će KSS dobiti novog predsednika krajem oktobra.

Tokom Danilovićevog boravkana čelu Kuće košarke reprezentacije Srbije su osvojile – 28 medalja! Seniori su osvojili olimpijsku bronzu, svetsko (2023) i evropsko srebro (2017), seniorke su bile evropske šampionke (2021), a uzele su bronzu (2019). Tri puta u nizu su igrale na OI, u Tokiju su bile su četvrte, u Parizu šeste.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter