Izvor: HAPPYBSC
30.05.2024 u 15:55
0

ĐOKOVIĆ NASTAVALJA POHOD KA ODBRANI TITULE: Novak ponovo u svojoj brzini EKSPRESNO pobedio u drugom kolu Roland Garosa

Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa, pošto je po treći put u karijeri u tri meča bio bolji od Roberta Karbaljesa Baene.

Ovog puta srpski teniser je bio bolji sa 3:0, po setovima 6:4, 6:1, 6:2. Meč je trajao dva sata i šest minuta.

Novak je imao muke u prvom delu igre, u drugom je pojačao gas, dok je u trećem završio posao kako treba.

novak ĐOKOVIĆ
FOTO: TANJUG (AP Photo/Jean-Francois Badias)

U nekoliko navrata Srbin je dobio korisne savete iz svog boksa, pre svega od Borisa Bošnjakovića, s kojim radi na ovom turniru.

U narednom kolu Đoković će za rivala imati boljeg iz duela Gael Monfis – Lorenco Museti.

Inače, Đoković na Rolan Garosu brani titulu i 2.000 ATP bodova, a u pitanje mu je dovedeno i prvo mesto na rang listi.

Loše je Novak otvorio meč protiv Španca, koji je već u prvom gemu stigao do brejka. Ipak, Novak je odmah podigao nivo igre, vratio brejk, a onda i preokrenuo na 2:1.

 


 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roland-Garros (@rolandgarros)


Srpski teniser ima skor 2-0 protiv ovog Španca, a pobeđivao ga je na Australijan openu i US Openu, što znači da nikada nisu igrali na šljaci.

Novak je u prvom kolu bio bolji od Pjera Iga Erbera sa 3:0, dok je Baena bio bolji od Konstana Lestiena sa 3:1.

ĐOKOVIĆ – KARBALJES BAENAŽ

17:54

6:2 KRAJ!

Došao je Baena do 0:30, ali je Novak odgovorio sa bekhend vinerom. Brzo se došlo do 30:30, a onda je lepo izgrađen još jedan poen za prvu meč loptu. Baena je pogrešio za kraj duela.

17:49

5:2 Nema veze

Na 15:30 Novak je požurio i pogrešio, a onda je izbacio i ritern u aut. Baena mu se odužio sa lošim forhendom, ali je onda imao sjajnu kombinaciju udaraca za novu gem loptu. Ni nju nije iskoristio, ali opet Đokovićev ritern nije bio uspešan. Pokušao je Novak da skrati jednu lopticu, ali ju je poslao u aut za 5:2.

 

17:44

5:1 Samo još jedan gem…

17:40

4:1 Juriš ka pobedi

Brzo je Novak stigao do tri evzane brejk lopte, a već je prva pretvorena u prednost od 4:1 u gemovima.

17:37

3:1 Još samo tri gema do pobede

Nije Baena pripretio u ovom gemu.

17:32

2:1 Mogao je ovo biti novi brejk…

Odigrao je dobru paralelu Baena za dve gem lopte, ali je Novak brutalnim forhendima naterao rivala na grešku i produžio gem. Uspeo je Đoković da smečuje bez gledanja iza leđa za izjednačenje, ali je onda pogrešio u razmeni. Odigran je još jedan sjajan poen, Baena nije mogao da veruje šta je Novak sve vratio i na kraju opet došao do 40:40. Uzeo je Španac dva vezana poena i prekinuo seriju rivala.

 

17:25

2:0

Na 15:15 Novak je pronašao dva odlična servisa, dok je Baena bespomoćno pomerao glavu u neverici. Forhend vinerom Đokovića je okončan još jedan gem.

 

17:22

Treći set otvoren brejkom – 1:0

Na 30:0 za Baenu, Novak je odigrao perfektno, poslao je lopticu pored mreže i onda tražio od publike da bude još glasnija. Još jedan sjajan poen je odigrao Novak, čudesno se odbranio, a onda smečovao za 30:30. Izgradio je Srbin još jedan poen, koji je završio lakim volejom za brejk loptu. Imao je Baena zicer i otvoren teren ispred sebe, ali je prejako zategao forhend za novi brejk.

17:15

6:1 EKSPRESNO!

Dobio je Novak nadmudrivanje na mreži za 40:15, ali je Baena upisao viner iz riterna, a onda je Đoković pogrešio. Iskoristio je Srbin zicer na mreži, a onda je sačekao grešku rivala za kraj drugog seta.

Nekoliko puta se čulo „Idemo“ koje izgovaraju strani navijači, srpskih dugo nije bilo manje na „Šatrijeu“.

Bošnjaković sve vreme ima savete za srpskog asa i govori mu šta da promeni ili šta da forsira u poenu.

17:10

5:1 Sjajno, Novak na korak do drugog seta

Novakov drop šot je završio u mreži, ali je onda Srbin uzeo tri vezana poena za dve vezane brejk lopte. Već je prvu pretvorio u novi gem.

17:05

4:1 Vraćen jedan brejk

Došao je Baena do 15:30, a onda je prošao Đokovića na mreži za dve vezane brejk lopte. Prvu je spasao Srbin forhend vinerom, ali je kod druge poklekao, pa je Španac smanjio zaostatak.

17:00

4:0 Ma, bravo!

Na 30:30 Novak je odigrao perfektan forhend iz riterna za brejk priliku. Pogrešio je Baena za kraj gema i Đoković je nastavio seriju od šest vezanih osvojenih gemova.

16:55

3:0 Samo neka se nastavi ovako

Bez muke je Novak potvrdio brejk i sada ima veliku prednost.

16:51

2:0 EVO GA BREJK!

Odigrao je Đoković nekoliko sjajnih udaraca, Baena je grešio, pa se stiglo do 15:40. Odservirao je Španac sjajno i spasao prvu brejk loptu, ali drugu nije, jer je izbacio loptu u aut.

 

16:46

Drugi set 1:0

Samo jedan poen je izgubio Novak u ovom gemu. Baena je poveo sa 0:15, ali ga je Novak brzo spustio na zemlju.

16:40

6:4 BRAVO!

Bolji u nadmudrivanju na mreži bio je Baena za 15:15, a Novak se žalio kod sudije zbog nekog komenatar sa tribina. To ga je motivisalo da naredni poen odigra sjajno i dođe do 15:30. Dobio je još jednu razmenu Novak i nakon smeča došao do dve vezane brejk i set lopte. Sačekao je Đoković grešku rivala za kraj prvog dela igre.

16:33

Sa tribina se čuje „Vamos Roberto“, a retko kad poneki Novakov navijač dođe do izražaja

16:33

5:4 Uh…

Nakon greške Novaka iz bekhenda Baena je stigao do 15:30, ali je ponovo servis izvukao Srbina iz neugodne pozicije. Imao je zicer Španac iz forhenda, ali je vrh mreže spasao Novaka, koji je stigao do gem lopte. Viner iz riterna je upisao Baena za 40:40, ali je onda Novak odlično odservirao dvaput za kraj gema.

Đoković se u jednom trenutku okrenuo ka boksu, a Bošnjaković mu je savetovao kako da servira u devetom gemu.

16:27

4:4 Bez pritiska

Nije izgubio poen Španac u ovom servis gemu.

16:24

4:3 Sjajni servisi

Došao je Novak do servis vinera za 15:15, a brzo se došlo i do 30:30. Đoković je odservirao as, a onda lako priveo gem kraju.

16:19

3:3 Bilo je poteškoća za Baenu

Odigrao je Novak divan ritern na 40:15, a onda je dobio još jedan poen za izjednačenje u gemu. Međutim, Španac je uzeo dva vezana poena i došao do 3:3.

16:12

3:2 Savršeno

Brza četiri poena uzeo je Novak.

16:11

2:2 Preživeo je Baena nekako…

Na 0:30 Novak je ušao u dugu razmenu, a iskusno je sačekao grešku rivala za tri brejk lopte. Kod prve je pogrešio, kod druge je rival sjajno odservirao, dok je i treću Baena spasao nakon odličnog poena. Napravio je grešku Španac za novu brejk loptu, ali je onda vezao tri poena i završio gem.

16:01

2:1 Brzi preokret

Bez muke je Novak uzeo svoj drugi po redu servis gem.

15:53

0:1 Užasan start Đokovića

Loše je Novak ušao u meč, Španac je uglavnom dobro pogađao i došao do 15:40. Baena je došao do još jednog forhend vinera za prvi brejk u meču.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter