Izvor: telegraf
13.07.2024 u 14:39
0

ĐOKOVIĆ PRIČA O NIKOLI JOKIĆU: „On je uspeo da prenese našu kulturu kod Amerikanaca“

Novak tvrdi da su Nikola i Luka Dončić uspeli da prenesu našu kulturu kod Amerikanaca i da su je oni sa simpatijama usvojili

Nakon prolaska u finale VimbldonaNovak Đoković je pričao odnosu sa Nikolom Jokićem, perjanicom Denvera i košarkaške reprezentacije Srbije, te otkrio u kakvom su odnosu dva stuba srpskog sporta.

NEVIĐENA KRAĐA BARSELONE: Ode još jedan igrač Partizana

– Što se Nikole tiče, imamo izvanredan odnos. Kada god možemo da se vidimo – vidimo se. On živi u Americi i igra u Denveru, ja putujem po svetu i nemamo priliku da provodimo vreme zajedno, a voleo bih da provodim više vremena sa njim. Pre svega je sjajna osoba, sjajan momak. Veoma skroman. Šampion, kakvog možda na toj poziciji košarka nije videla. Nadam se da će doći u tu poziciju, već ide ka tome. Neverovatno šta je sve uradio do sada. Kada ga košarkaške gromade poput Šekila O‘Nila ili Karima Abdula Džabara, Leri Bird… Kada ga oni hvale i pričaju u superlativima svim mogućim, to je nešto što imponuje – kazao je Novak, a onda i naveo šta mu se dopada kod Nikole.

– Imao sam priliku da se vidimo u Los Anđelesu kada su pobedili Lejkerse, razgovarali smo posle utakmice. Puno pažnje dobija, košarka je posle fudbala planetarno najpopularniji sport, a opet puno vremena provodi sa svojom porodicom, najmilijma u Somboru. Ljudi se šale na taj račun, da ga ne interesuje ništa osim konja. Meni je to fantastično. Neverovatno je da se u današnje vreme, kada svi traže dodatnu popularnost ili povećaju svoju promociju, svog brenda i svog imena, on baš kontra. Baš želi da se izoluje. Voli svoju ženu, svoju dete. Ima braću koja ga svuda prate i podržavaju. To je nešto što se meni jako dopada kod njega – naveo je Đoković.

Onda je izrazio sreću što Jokić igra za Srbiju na Olimpijskim igrama.

Zato što je drugačiji, što nije u njihovom fazonu, američkom u NBA. Sluša našu muziku sa Lukom i to je, vidim, osvojilo srca i Kajrija Irvinga i drugih. Da pričaju o našoj muzici, kulturi i tradiciju koju su preneli na njih. Želim mu sve najbolje, mnogo mi je drago što igra za reprezentaciju. Niko nije znao, svi smo bili u neizvesnosti. Hvala mu što je u reprezentaciji, sve nas ljubitelje košarke je obradovao. Ovo je sjajna uvertira da su pobedili Francuze, jedne od najvećih konkurenata za medalju – naglasio je Đoković.

On je otkrio i da je u kontaktu sa Bogdanom Bogdanovićem.

– Pre neki dan sam se čuo sa Bogdanom, našim kapitenom i liderom. Njega isto jako volim i poštujem. Neverovatno jako posvećen sportista i treninzima i oporavku. Šampionski mentalitet. Svako koga sam upoznao iz reprezentacije, sjajni momci. Zaslužuju da cela nacija bude uz njih na Olimpijskim igrama – zaključio je Novak.

Srpski teniser će u nedelju imati priliku da dođe do 25. Grend slem titule u finalu Vimbldona protiv Karlosa Alkaraza.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter