Izvor: ALO
11.06.2024 u 21:27
0

FEDERER POKAZAO PRAVO LICE NJEGOVE REČI SU ZAPREPASTILE SVET: Reči Švajcarca o Novaku napravile haos

- Rafael Nadal i ja smo dugo vremena dobijali više aplauza od ljubitelja tenisa jer je Đoković viđen kao „partibrejker“ - priznaje i sam Švajcarac

Rodžer Federer je priznao da Novaku Đokoviću nije ukazao „poštovanje koje je zaslužio“ kada se prvi put pojavio kao kandidat tokom velike ere muškog tenisa.

Đoković se borio da stekne isti nivo podrške među navijačima kao Federer i Rafael Nadal, jer je bio viđen kao „razbijač partija“, kaže 20-struki grend slem šampion.

– Mislim da je bio malo pogrešno shvaćen – dodaje on o Đokoviću u novom dokumentarcu iza scene, „Federer: Twelve Final Days“, on Amazon Prime.

Đokovića, koji je sada nadmašio Federerove podvige sa ukupno 24 grend slema, švajcarski rival je svojevremeno odbacio kao istinskog velikana, navodi se u dokumentarcu

Igrao sam sa njim u Monaku prvi put (Federer je pobedio 6-3, 2-6, 6-3 2006. godine) i izašao sam sa terena i pomislio:

– Da, on je u redu – rekao je Federer.

– Iako je bilo nekakvog uzbuđenja oko njega, nisam baš bio potpuno uveren. Mislim da Novaku nisam odao poštovanje koje je zaslužio zbog njegovih tehničkih nedostataka. Osećao sam da je Novak imao veoma ekstreman forhend i njegov bekhend za mene nije bio tako tečan kao danas. Ali onda je super dobro ispeglao te stvari i postao neverovatno čudovište od igrača.

 

NEVEROVATAN DOKAZ ZVEZDA I PARTIZAN IGRAJU EVROLIGU:Konačno gotovo

 

Federer, Nadal i Endi Marej su dugo dobijali više pohvala od navijača pošto je muški tenis dostigao nove nivoe u poslednjih 15 godina.

– Pretpostavljam da je on bio „partibrejker“ među navijačima Rafe i mene – rekao je Federer.

– Tamo je bilo mnogo ljubavi između Rafe i Rodžera, pa kada je Novak došao verovatno je mnogo ljudi reklo: ‘Vidi, ne treba nam treći momak. Zadovoljni smo Rodžerom i Rafom – ističe Švajcarac.

– Federerovim navijačima na početku se nije baš dopao jer su samo mislili:

– Rodžer je malo lakši, on to radi sa lakoćom. Onda je Novak došao sa svojom snažnom ličnošću i tom neverovatnom snagom u želji da pobedi po svaku cenu. Mislim da je i Novaka pokrenuo odnos sa navijačima. Mislim da je taj duboki fokus možda uplašio neke ljude – iskren je Rodžer.

– Mislim da je bio malo pogrešno shvaćen. Gledam pored medija i na kraju vidim čoveka koji je. Ako mu oduzmem igru, ko je on? Koje su njegove vrednosti? Znam da mu je veoma stalo do svoje porodice.”

Inače, novi dokumentarac o Federeru izlazi u ponedeljak, dve nedelje od početka Vimbldona.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter