Izvor: happybsc
27.05.2024 u 18:14
0

FMP – ZVEZDA! Crveno beli prvi finalista KUPA Srbije

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale košarkaške Superlige Srbije pobedom nad ekipom FMP-a iz Železnika u polufinalnom dvomeču.

Klub sa Malog Kalemegdana će imati šansu da brani titulu osvojenu prošle godine, pošto je i u Železniku slavio sa 98:75.

 

 

Ovog puta je ekipa Janisa Sferopulosa bila nešto ubedljivija, mada je FMP imao svoje uspone i padove i dozvolio da Zvezda sa manje oscilacija i uz bolji šut, bez neke preterane drame dođe do trijumfa.

Nemanja Nedović je imao 17 poena, Jago Dos Santos 16 uz 8 asistencija, Luka Mitrović 15 i 4 asistencije, Miloš Teodosić 11 poena i 9 asistencija, a Rokas Giedraitis 10 poena.

U ekipi FMP-a je Jovan Novak apsolutno bio dominantan sa 26 poena, Ognjen Kuzmić je postigao 16, Nikola Šaranović 9, a Matic Rebec 8 poena.

Zvezda je u prvom poluvremenu odigrala veoma sigurno i u skladu sa ulogom favorita pred dolazak u Železnik. U svakoj od prve dve četvrtine je ekipa Janisa Sferopulosa imala nekog na koga je napadački mogla da se osloni, što je manjkalo FMP-u.

Prva četvrtina je u šuterskom smislu pripala Jagu Dos Santosu koji je sa tri trojke do sredine prvog perioda već osetno odlepio Zvezdu na 17:5. Čak i u momentima kada je delovalo da FMP igra dobru odbranu, dešavalo se da „panteri“ olako izgube loptu ili promaše na drugoj strani.

Jovan Novak je ubacio trojku, posle koje je Matic Rebec promašio polaganje i tu je otprilike propuštena šansa da tim iz Železnika uhvati bar kakav takav priključak.

Zvezda je taj deo igre završila sa +9, da bi u drugoj povećala prednost jer su se raspucali i Nemanja Nedović i Rokas Giedraitis.

Nedović je za kratko vreme ubacio tri trojke, potom je promašio dve, ali je razlika bivala sve veća jer je posle Giedraitisovog dalekometnog hica gostujući tim imao 22 poena prednost, dok se na poluvreme otišlo sa 50:30, pošto je Simović sa zvukom sirene iz ugla bio precizan za FMP.

Jago je drugo poluvreme počeo trojkom i pogotkom za dva, Novak je ubacio trojku, a Kuzmić 2+1. Da se Novak raspcuao potvrdio je sa ukupno tri trojke do sredine trećeg perioda kada je FMP sa 24 razlike prišao na 14.

Deset poena je Novak nanizao u tom periodu, ali je odgovor sa dve trojke spremio Nedović i Zvezda je vratila 21 poen prednosti.

Ni tu nije poklekao FMP koji je iskoristio pet neiskorišćenih napada rivala za seriju 7:0 pred kraj treće četvrtine.

Rebec je na isteku 30. minuta kroz trojicu provukao loptu za zakucavanje Kuzmića, pa je njegova ekipa morala u poslednjoj četvrtini da nadoknadi minus od 14 poena, jer je gubila 72:58.

FMP je u prvom minutu poslednjeg perioda posle penala Novaka i Kuzmićevog koša uz faul mogao da priđe i na deset razlike.

I kada to domaći nisu iskoristili, Zvezda je u tri napada napravila 7:0, otišla na 79:61 i sedam i po minuta pre kraja meča pobednik se i definitivno jasno nazirao.

A kada je Mitrović asistirao Giedraitisu za koš i faul i kada je Brazilac u „ofsajdu“ dobio pas od Teodosića za 86:65 na pet minuta pre kraja, sve je bilo jasno. Zbog toga je u poslednjih nekoliko minuta šansu dobio i Andrej Kostić koji je začas ubacio svojih 8 poena.

U poslednjih nekoliko minuta se samo čekalo kojim će se rezultatom završiti utakmica posle koje Zvezda čeka pobednika serije između Partizana i Mege, gde crno-beli vode 1:0, a drugi meč igraju u ponedeljak od 20 časova.

 


U prvoj utakmici Zvezda je pobedila pred svojim navijačima. Ukoliko trijumfuje i sada obezbediće finale jer se polufinalna serija igra do dve pobede. S druge strane, ako FMP pobedi, igraće se majstorica.

Dvorana: Hala Železnik

FMP – Crvena zvezda

19:39

35′ Opet ode Zvezda na +20

Dao je Tompkins trojku, Giedraitis je bio precizan uz faul, a onda su on i Jago dali po dvojku, dok je na drugoj strani FMP poentirao uglavnom s linije bacanja preko Kuzmića, Robertsa i košem iz igre Šaranovića – 87:67 posle penala Ilića.

19:32

32′ FMP prišao na -11, Zvezda u dva napada „utekla“

Kuzmić je pogodio uz faul, Novak je pre toga pogodio bacanje, ali Ognjen svoje dodatno nije iskoristio, pa nije primakao „pantere“ na deset poena zaostatka. Teodosić je pogodio dvojku iz driblinga – 76:61, posle kontre Jaga i zakucavanja Mitrovića.

19:26

30′ FMP ušao u seriju, Zvezda naređala promašaje

Rebec daje trojku, Novak asistira u kontri Šaranoviću, a onda i Subotić daje koš. FMP je sada u seriji 7:0 i naletu u kom je Šaranović promašio trojku za deset poena u nizu. Pet propuštenih napada Zvezde je zaokružio Tompkins i tek onda je Mitrović na asistenciju Teodosića prekinuo mučenje svog tima. Rebec je maestralno pred kraj proigrao Kuzmića za kucanje i 72:58 pred četvrtu četvrtinu.

19:21

27′ „Napucavaju se“ Nedović i Novak!

Ne prestaje da pogađa igrač „pantera“, dao je deseti uzastopni poen iz prodora levom stranom i lepim polaganjem, dok je Nedović pogodio dve trojke i opet kreirao razliku posle asistencije za Mitrovića i njegov koš uz faul – 70:49 za Zvezdu koja pravi seriju 9:2.

19:17

26′ Neverovatno je šta radi Novak

Gde su prva i druga, tu je i treća trojka Novaka! Sada sve što baci ulazi u koš i odbrana Zvezde nema odgovora za njega. Branko Lazić je kratko bio na parketu, ali je vidno nervoza, crveno-beli i dalje imaju veliku prednost, dok Nedović i Mitrović pariraju raspucanom FMP-u. Rebec je primakao svoj tim na 61:47.

19:14

24′ Novak igra kao da nema šta da izgubi

Pogodio je dve trojke igrač FMP-a, Dos Santos je odgovorio jednom trojkom i šutem za dva, dok je Kuzmić pogodio uz faul – 57:40 za Zvezdu.

 

18:51

20′ Trojka sa zvukom sirene, Zvezda prejaka u prvih 20 minuta

Davidovac, Giedraitis i Lazić su pogađali slobodna bacanja, Tompkins je bio siguran sa dvojke, a Rebec i Novak su pogađali za FMP, ali je Zvezda do poluvremena ubedljiva, ali su „panteri“ trojkom Simovića iz ugla u poslednjih nekoliko sekundi zatvorili poluvreme – 50:30.

 

18:40

17′ FMP igra koš za koš u ovim trenucima

Nedovića je povukla lopta pa je olako ispalio i promašio još dve trojke, pre nego što je asistirao Mitroviću za alej-up i +19 posle serije „pantera“ od pet poena. Roberts je za FMP ubacio dva penala, a posle Mitrovićevog kucanja je i Šaranović realizovao bacanja, da bi Teodosić bio precizan s poludistance – 42:23 za Zvezdu.

18:30

13′ Priključio se Giedraitis

Trojka Novaka, pa jedna Giedraitisa, a onda i koš Dalibora Ilića, Nikitović je tražio tajm-aut nezadovoljan odbranom svog tima koji gubi sa 29:16. Jago je izgubio loptu u kontri i u pokušaju da doturi pas do Tompkinsa. FMP ima šest izgubljenih, Zvezda četiri.

18:24

10′ Zvezda ubedljiva posle prve četvrtine

Kuzmić je promašio horog, FMP je izborio novi napad posle toga iz kog Subotić nije pogodio pored Tompkinsa. Kuzmić je fizički bio prejak za Giedraitisa u mismeču u reketu i to su bili laki poeni. Ilić je napravio grešku u koracima, sudije to nisu sankcionisale i Dalibor je upisao nove poene pošto je jedan imao sa linije bacanja. Tompkins je završio poslednji napad Zvezde poenima posle umalo izgubljene lopte – 24:13.

18:16

6′ Zvezda već otišla na +12

Poentirao je Mitrović, treću trojku je dao i Jago, dok je Teodosić sa linije za slobodna bacanja uvećao prednost gostujućeg tima – 17:5 za Zvezdu.

18:09

4′ Jago se raspucao

Ubacio je Brazilac dve trojke, Nedović za sada nije postigao radnu temperaturu, a Kuzmić je u međuvremenu upisao svoje prve poene. Do koša je stigao i Teodosić, pa Zvezda odlazi na 10:4.

18:08

2′ Tvrd početak utakmice

Davidovac je lepo poentirao posle dodavanja Mitrovića, ali je Zvezda imala nekoliko promašaja, dok je FMP upisao prve poene preko Robertsa za 2:2.

18:07

Startna postava Zvezde

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter