Izvor: ALO
01.07.2024 u 19:57
0

FRANCUSKA U ČETVRTFINALU: Nikad dosadniji derbi i gol ni iz čega za eliminaciju Belgije

Ljubitelji fudbala su se nadali mnogo boljem izdanju ekipa.

Reprezentacija Francuske se plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva pošto je nadigrala selekciju Belgije sa 1:0 (0:0). Utakmica je bila odigrana u Dizeldorfu i nije obilovala kvalitetom, što je neočekivano, s obzirom na to da timovi poseduju mnoštvo vrhunskih igrača.

KRAJ UTAKMICE

90+2′ – Belgija je krenula na sve ili ništa, ali prekasno. Bili su pasivni celu utakmicu i to joj se obilo o glavu.

85′ – GOOOL! Kolo Muani se sjajno snašao u kaznenom prostoru, iz okreta je šutirao, lopta se odbila od Vertongena i tako savladala golmana Kastelsa.

80′ – Tu i tamo neki igrač šutne sa distance, ali se i dalje ne dešava skoro ništa. Miriše na produžetke.

71′ – Konačno nešto zaista smisleno. Belgija je odlično napala, posle čega je Lukaku snažno šutirao i namučio golmana Manjana.

69′ – Ponovo taj Čuameni. Odložena je lopta za njega na oko 20 metara udaljenosti, ponovo je šutirao snažno i ponovo preko gola.

61′ – Dobra šansa za Belgiju posle velike greške Salibe koji je izgubio loptu na polovini terena. De Brujne je istrčao kontranapad, uposlio je Karaska, koga je u poslednjem trenutku izblokirao Teo Ernandez.

50′ – Ponovo kombinacija Kunde – Tiram. Prvi je odlično centrirao za drugog, ali je pokušaj glavom završio iznad prečke.

49′ – Čuameni je ponovo opasan sa distance, šutirao je sa velike udaljenosti, lopta se malo odbila od jednog igrača Belgije i tako dodatno otežao posao golmanu Kastelsu, koji je bio na visini zadatka.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+1′ – Mbape je driblao po levoj strani, defanzivci Belgije su uspeli da mu izbiju loptu, koja je završila kod samog Čuamenija na oko 18 metara. On je šutirao, ali samo preko gola.

39′ – Čuameni je pokušao sa velike udaljenosti, nije bio tako loš šut, ali i dalje neprecizan.

34′ – Sjajna šansa za Francusku, prva na utakmici. Kunde je sa desne strane oštro centrirao, pogodio je u glavu Tirama, koji je za malo promašio gol Belgije.

27′ – Ponovo Belgija napada, Karasko je šutirao sa oko 11 metara, pogodio je u ruku jednog igrača Francuske, tražio je penal, ali sudija opravdano nije pokazao na belu tačku.

24′ – Konačno kakvo-takvo uzbuđenje. Kevin De Brujne je izveo slobodan udarac sa ivice šesnaesterca, pogodio je direktno golmana Manjana, koji se iz nekog razloga spetljao i jedva odbranio.

13′ – Skoro 15 minuta igre i ništa se značajno nije dogodilo, kao da timovi još uvek testiraju snage.

18.00 – Počela je utakmica.

17.30 – Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici osmine finala Evropskog prvenstva između Francuske i Belgije. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Gelzenkirhena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter