Izvor: Alo
09.09.2021 u 17:17
0

TUGA: Preminuo legendarni jugoslovenski fudbaler Danilo Popivoda!

Tužan dan za jugoslovenski sport.

PROČITAJTE JOŠ:Superliga odredila termin duela Partizana i Zvezde!

Bivši reprezentativac Jugoslavije i dugogodišnji fudbaler ljubljanske Olimpije Danilo Popivoda preminuo je u 74. godini u svojoj kući u crnogorskom naselju Bijela kod Herceg Novog.

Danilo Popivoda je rođen 1. maja 1947. godine u Lovćencu. Počeo je da se bavi fudbalom u omladinskoj ekipi Olimpije iz Ljubljane, za koju je kasnije kao prvotimac igrao od 1965. do 1975. godine.

PROČITAJTE JOŠ:DUŠAN TADIĆ NAJBOLJI U HOLANDIJI: Pantela mu uručio nagradu

Potom je šest sezona proveo u Ajntrahtu iz Braunšvajga, za koji je odigrao 126 utakmica i postigao 27 golova u Bundesligi, kao i tri utakmice druge nemačke lige, na kojima je postigao isto toliko golova.

Vratio se 1981. godine u LJubljanu, gde je i završio karijeru. U dresu Zmajčeka odigrao je ukupno 226 utakmica i postigao 58 prvoligaških golova.

Nakon nastupa za omladinsku i mladu, za seniorsku reprezentaciju Jugoslavije debitovao je 14. juna 1972. godine, u na utakmici Kupa nezavisnosti u Brazilu protiv Venecuele. Rezultat je bio 10:0, a Popivoda je postigao prvi gol na utakmici.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter