Izvor: HAPPBSC
19.06.2024 u 17:49
1

ALBANIJA DOVELA HRVATE NA RUB ELIMINACIJE: Hrvati sada moraju da pobede Italiju u poslednjem kolu ako žele dalje

Možda i najluđu utakmicu dosadašenjeg dela Evropskog prvenstva su danas odirgale Hrvatska i Albanija u Hamburgu. Dominirali su Albanci prvo poluvreme, Hrvatska je oživela i preokrenula u drugom, ali su autsajderi u poslednjem momentima nadoknade vremena izjednačili i iščupali veliki i zaslužen bod – 2:2. Rezultat koji na kraju najviše odgovara Špancima i Italijanima. Hrvatska će morati da pobedi Italiju u poslednjem kolu ako želi dalje, Albanci su već nadmašili očekivanja osvajanjem boda u grupi smrti.

Po svemu prikazanom danas, Albanci su na kraju zaslužili ovaj bod. Ono što im nije ušlo protiv Italije, danas je završilo iza leđa Dominika Livakovića u 95. minutu meča i poslalo je Hrvatsku na ivicu eliminacije sa Evropskog prvenstva. Albanija je naoštrila zube za grupu sa tri velika favorita i uspela da zakuva situaciju. Ponajviše Hrvatima…

Hrvatska je definitivno u problemima do guše i ono loše izdanje protiv Španaca nije bila slučajnost. Od četiri poluvremena na EP, Hrvati su odirgali tek jedno iole dobro i ne zaslužuju više od ovog jednog boda. Možda čak ni njega… Iako je Dalić napravio korekcije u timu u odnosu na prvo kolo, ništa se nije propravilo u igri Hrvata. Gvardiol se vratio na štopera, Perišić zauzeo njegovo mesto na levom beku, a Bruno Petković krenuo od starta u špicu umesto Budimira. Međutim, nisu to bile promene za kojima je Hrvatska vapila. Dalićev tim je opet bio bezopasan po bokovima. Za razliku od Dalića, albanski selektor SIlvinjo je pronašao bolju verziju svog tima.

Iako je Albanija ostavila sasvim pristojan utisak na premijeri protiv Italije i Donaruma ju je sprečio da uzme čak i bod, Brazilac je rešio da menja tim. Doduše, samo dvojicu startera. Ali, bile su to prave promene koje su Albance učinili ofanzivno moćnijim timom. Sklonio je beskorisnog Broju iz prve postave i gurnuo u špic Reja Manaja iza kojeg je sjajna sezona u turskom Sivasu. Pomerio je napred Sasuolovog vezistu Bajramija i umesto njega vezni rad ojačao Ćazimom Lačijem što se ispostavilo kao sjajan potez. Albanija je mogla čak i do pobede…

Upravo je vezista praške Sparte posle desetak minuta igre načeo Hrvate i doneo Albancima vođstvo. Sa desnog krila je centirao krilni napadač Asani, a usamljeni Lači je glavom šutirao ispod Livakovića. Sličan gol je Hrvatska primila i protiv Španije kada je Jamal centirao, a Karvahal pogodio. Hrvatski bokovi su jako loši…

I ne samo da je Albanija šokirala Hrvate vodećim golom, već je nastavila da igra bolje. Bajrami je bio konstantna opasnost po gol Hrvata koji nisu uspevali da se povežu. Nakon skoro pola sata igre, Hrvatska je prvi put zapretila kada je Petković tukao glavom preko gola ali to je bilo sve od Dalićevih izabranika u katastrfoalnom prvom poluvremenu. Štaviše, mogli su da budu i zadovoljni što su na odmor otišli sa samo golom zaostatka jer je Livaković sa dve velike odbrane Aslaniju Manaju sprečio ubedljivije vođstvo Albanije.

Ante Budimir nije bio strelac nijednog od dva gola Hrvatske, ali je bio čovek preokreta. Zamenio je slabog Petkovića u 69. minutu, a onda u 74. asistirao Kramariću za izjednačenje, da bi u 76. odigrao ključnu ulogu kod drugog gola kada je Đasula skrenuo Sučićev šut u sopstvenu mrežu. Napadač Osasune je udahnuo impuls života klinički mrtvoj Hrvatskoj… Delovalo je da je Hrvatska izmenama i iskustvom slomila Albaniju i da će Silvinjov tim ostati bez nagrade za dobru partiju ali je i Brazilac krenuo na sve ili ništa. Ubacio je dvojicu oifanzivaca Dakua Hodžu koji iza za zagrabečki Dinamo. Odmah je Hodža raspalio po lopti i naterao Livakovića na intervenciju. Albanija je krenula svim silama napred, a Hrvatska se opet držala zubima za vazduh. Hodža je ukrao loptu za još jednu veliku šansu Albanije ali je Gvardiol izblokirao Dakua.

Igrali su se poslednji momenti meča kada je Hodža navukao dvojicu Hrvata na seb, izbacio levog beka Mitaja pred gol Hrvata, a ovaj ubacio loptu pred gol LivakovićaŠutalo je užasno intervenisao i namestio loptu na šut Đasuli koji je za kratko vreme prešao put od tragičara do junaka Albanije. Hrvatska je ostala bez nezaslužene pobede, Albanija je uzela zaslužen bod.

Hrvatima sada u poslednjem kolu igra samo pobeda protiv Italije za prolaz dalje. Italijanima će odgovarati i bod… Albanija je osvajanjem boda u najtežoj grupi već uradila više nego što se očekivalo. I u poslednjem kolu će protiv Španije ići po senzaciju na sve ili ništa…

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ALBANIJA DOVELA HRVATE NA RUB ELIMINACIJE: Hrvati sada moraju da pobede Italiju u poslednjem kolu ako žele dalje”

  1. na telemasteru u 17,20h vasa voditeljka saopsti da je Hrvatska pobedila Albaniju sa 2-1.Strasno da se to desava,proverava li to ko u vasoj redakciji?Kako li i ostale vesti da smatramo istinitim i da vam verujemo?

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter