Izvor: Happy BSC
07.10.2021 u 14:26
0

BARSELONA PRED BANKROTOM: Saznajte celu istoriju finansijske propasti španskog velikana

Direktor Barselone Feran Reverter rekao je da se klub nalazi u teškoj finansijskoj poziciji zbog katastrofalnih poslovnih odluka koje je donosilo prethodno vođstvo kluba. 

PROČITAJTE JOŠ: HAOS: Tražio CRVENI KARTON od sudije, DOBIO GA, pa odbijao da napusti teren

Revereter se posebno osvrnuo na bivšeg predsednika kluba Đozepa Mariju Bartomea rekavši da je klub pod njegovim vođstvom dotakao samo dno. Po Reverteru,najveća poslovna greška koju je Bartomeu napravio jeste ta što je kupovao igrače koje nije mogao da priušti. Glavni razlog za velike finansijske gubitke kluba je bio taj što su se igračima nudile basnoslovne plate kako bi se osigurao transfer. 

Bartomeu se povukao u oktobru prošle godine sa mesta predsednika zbog sve većeg negodovanja navijača i neslaganja sa politikom kluba. Đozepa je nasledio Laporta i pokrenuo istragu klupskih računa. Istraga je dovela do zaključka da se klub nalazi pred bankrotom. 

PROČITAJTE JOŠ: MASOVNO ZLOSTAVLJANJE: 24 fudbalerke podigle tužbu protiv trenera

– Kada smo došli u martu, uvideli smo da je klub tehnički bankrotirao.– rekao je Reverter

– Nije bilo priliva novca i imali smo velike poteškoće sa isplatom igrača. Dugovi su se nagomilali na 1,35 milijardi evra i postojala je hitna potreba za refinansiranjem. 

PROČITAJTE JOŠ: TEŠKE REČI: Zvezdan Terzić rekao da Partizan REKETIRA Srbiju

Reverter je takođe kazao da je bilo jako teško ispratiti sve što se dešavalo pre nego što su došli na čelo kluba, jer su pređašnji čelnici brisali mejlove na svakih 90 dana, a takođe su koristili i lične kompjutere na poslu. 

Loše poslovne odluke prethodnih čelnika kluba odrazile su se i na izgled stadiona, kao i na loše stanje u kom su se nalazile prostorije za treniranje. 

Ukratko, srž finansijskih problema kluba se nalazila u prevelikim cenama po kojima su se igrači kupovali, kao i u ogromnim godišnjim isplatama igrača. 

Najnovije vesti iz domaćeg i stranog sporta možete čitati od sad i na zvaničnom Twitter nalogu Happy BSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter