Izvor: Happy BSC
22.12.2022 u 16:22
0

Fudbalski savez Ruske Federacije ozbiljno namerava da izađe iz UEFA: Rusi će se takmičiti u Aziji

Sankcije koje je Rusiji nametnulo evropsko fudbalsko upravno telo UEFA znače da su rasprave o potencijalnom prelasku u Azijsku fudbalskuu konfederaciju (AFC) “neizbežne i opravdane”, rekao je jedan od čelnika ruskog fudbalskog saveza Aleksej Sorokin. 

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin uputio je pismo saučešća povodom smrti Siniše Mihajlovića: „Fudbal je izgubio jednog od svojih najvećih igrača i rođenih pobednika!“

https://happytv.rs/sport/fudbal/375076/predsednik-uefa-aleksandar-%C4%8Deferin-uputio-je-pismo-sau%C4%8De%C5%A1%C4%87a-povodom-smrti-sini%C5%A1e-mihajlovi%C4%87a-fudbal-je-izgubio-jednog-od-svojih-najve%C4%87ih-igra%C4%8Da-i-ro%C4%91enih-pobednika?nav=search

Ruskoj reprezentaciji i klubovima trenutno je zabranjeno da učestvuju na takmičenjima pod okriljem FIFA i UEFA na svim nivoima zbog rata u Ukrajini. Muška reprezentacija lišena je mogućnosti da se kvalifikuje za Svjetsko fudbalsko prvenstvo 2022. u Kataru, a Rusija je već uklonjena sa sledećeg izdanja UEFA Evropskog prvenstva 2024.

Predsednik Ruske fudbalske unije (RFU) Aleksandar Djukov potvrdio je prošlog meseca da će se potencijalna kandidatura za napuštanje iz UEFA i pridruživanje azijskom savezu razmotriti na sastanku izvršnog odbora koji je zakazan za sutra 23. decembra. Prema Sorokinu, koji je bivši generalni direktor RFU i predsednik organizacijskog odbora za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018., takve su rasprave neizbežne s obzirom na okolnosti.

“Mi smo dugogodišnji i punopravni član UEFA. Održali smo puno turnira, jake su veze, postoji poverenje na svim nivoima rada. U fudbalu se vidimo kao deo Evrope”, rekao je Sorokin i dodao “Ali, istovremeno smo suočeni s nemogućnošću igranja reprezentativnih ili klupskih utakmica, što bitno utiče na naš fudbal. Zato je rasprava o nekim alternativama apsolutno neizbežna i opravdana. Ovakvo stanje kada reprezentacija ne igra ne može dugo da traje.”

Sorokin je takođe opisao šanse da se ruski timovi vrate na takmičenja koja organizuju UEFA i FIFA u bliskoj budućnosti kao “izuzetno male”, čak i na neutralnim terenima. Ruska muška reprezentacija odigrala je samo tri utakmice ove godine, protiv Kirgistana u septembru i Tadžikistana i Uzbekistana u novembru. Trebalo je da učestvuju u polufinalu doigravanja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Poljske u martu (Liga nacija), ali su njihovi protivnici odbili da igraju utakmicu pre nego što je Rusija dobila zabranu od strane UEFA i FIFA. Na klupskom nivou, ruskim ekipama zabranjeno je učestvovanje u takmičenjima poput Lige prvaka i Evropske lige barem u sezoni 2022./23.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter