Izvor: Alo.rs
17.12.2020 u 11:08
0

NASTAVAK SUPERLIGE NAJAVLJUJE BURU: Saznajte šta će se neočekivano desiti u drugom delu sezone

Zavesa na prvi deo sezone zvanično će biti spuštena u nedelju

Superliga Srbije je ove sezone zbog pandemije koronavirusa proširena na 20 klubova, a uprkos brojnim kritikama na račun proširenja elite, ispostavilo se da će ona biti izuzetno zanimljiva i neizvesna, osim možda kad je u pitanju trka za titulu jer je Crvena zvezda napravila ogromnu zalihu od devet bodova viška u odnosu na Partizan i teško je verovati da će tu prednost na proleće i prokockati. Drugi deo sezone kreće već 6. februara, pa klubovi neće imati previše vremena za odmor, a i zimske pripreme će svima biti kraće nego što je to uobičajeno.

Zvezda na proleće ima mnogo teži raspored od Partizana, a uz to ima i dve velike utakmice protiv Milana, pa je to možda jedina nada za crno-bele da ipak mogu da se vrate u trku za titulu uprkos ogromnom bodovnom zaostatku. Izabranici Dejana Stankovića će na startu nastavka, u izvesno zimskim uslovima, gostovati Novom Pazaru i niškom Radničkom, a između dvomeča sa Milanom im je i gostovanje Spartaku. Izvesno je da je taj period i ključan za šampionsku trku, ako Zvezda sve navedeno prođe neokrnjena i dočeka mart sa plus devet, neće više moći niko da je zaustavi na putu ka podizanju pehara.

Partizan serijom od osam pobeda nije uspeo da smanji razliku u odnosu na najljućeg rivala, ali raspored ljutog na startu proleća mu daje nadu da će do derbija moći da ima manji minus. Crno-beli do gostovanja Zvezdi imaju teško gostovanje Javoru i meč kod kuće protiv Vojvodine, dok bi u svim ostalim utakmicama mogli da ostvare maksimalan učinak. Izvesno je ipak da je u ovom trenutku Partizanu prioritet povratak trofeja u Kupu i formiranje ekipe za evropske kvalifikacije.

Do kraja jesenjeg dela sezone ostalo je da se odigraju još tri utakmice, danas će igrati Inđija – TSC i Vojvodina – Proleter, a u nedelju Javor i TSC, ali kakvi god da budu ishodi tih mečeva, neke stvari su već jasne.

SVE O SPORTU

Vilijam Furtado pozitivan na korona virus: Nalazi se u kućnoj izolaciji

MOĆNI SRBIN: Jokićeve sistencije i flert sa tripl-dablom

CRNO-BELI ĆE BITI PRESREĆNI: Evo kako Sadik provodi svoje slobodno vreme

Ako se već nazire da će Zvezda osvojiti četvrtu uzastopnu titulu i da će Partizan i Vojvodina biti drugi i(li) treći, bitka za poziciju broj četiri će biti izuzetno napeta i neizvesna do poslednjeg kola. Četvrto mesto će gotovo izvesno voditi u kvalifikacije za Ligu Konfenercija (osim ako Kup ne osvoji neko ko nije Zvezda, Partizan ili Vojvodina, što je malo verovatno), a za to mesto konkurišu čak četiri kluba – Čukarički, Spartak, Proleter i preporođeni niški Radnički. Izvesno je da će za sva četiri kluba svaka utakmica na proleće biti kvalifikaciona, pa se očekuje bitka za svaki bod i za svaku loptu.

Kad je u pitanju trka za opstanak, i onaće biti krajnje zanimljiva i neizvesna jer za pet drugoligaških viza konkuriše sedam klubova, pošto je već sad jasno da Bačka teško može da izbegne selidbu u niži rang sa 10 bodova manje od klubova koji su iznad crte. U teško situaciji su i Mačva, Zlatibor i Rad, mada su pokazali „znake života“ u finišu jeseni, dok se i Napredak podigao, ima samo jedan poraz u prethodnih pet kola i sigurno će se Kruševljani žestoko boriti za opstanak. TSC se sigurno neće boriti za opstanak uprkosg tragediji koja je pogodila klub, pa spisak klubova koji će strepeti za opstanak završavaju Javor, Inđija i Novi Pazar.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter