Izvor: Kurir
30.09.2024 u 16:08
0

NEĆU VAM DOZVOLITI DA UKALJATE MOJE IME: Očekivao sam određenu reakciju i podršku kolega trenera!

Trener srpskog prvoligaša RFK Novi Sad 1921 Darko Tešović oglasio se zbog optužbi da je utakmica protiv Mladost GAT nameštena.

Početkom septembra je u javnost dospeo snimak sa poluvremena utakmice Mladost – Novi Sad (0:2) na kojoj se navodno čuju Tešović i Aleksandar Važić, predsednik Novog Sada.

JOKIĆU PUKAO FILM: Srbin je spreman da izludi Amerikance!

Jasno se čuju dva glasa, a kako tvrdi Tešović, nijedan od ta dva nije njegov.

Nakon poziva oficira za integritet FSS, uredno sam se odazvao i dao traženu izjavu u svojstvu svedoka. Nisam se oglašavao ovim povodom, iz prostog razloga, ne želeći da utičem na sam tok procesa, dok pojedinci, čak i sami učesnici ovog procesa, gotovo svakodnevno su izlazili u medije sa dezinformacijama i lažima, blateći moje moje ime i kaljajući mi skupo i mukotrpno stečeni ugled.

Svako ko je poslušao sporni snimak, a sporan je prvo njegov nastanak, zatim i sam sadržaj koji je dobrim delom montiran i tako pušten u javnost, a kako bi se stekao utisak nekakvog pokušaja nameštanja utakmice, jasno je mogao čuti da Darko Tešović ni u kom momentu i trenutku nije učestvovao u ovom delu, ne samo u ovoj utakmici, nego nikada u svojoj dugoj igračkoj i trenerskoj karijeri.

Međutim, ti pojedinci danima, otvoreno i na najogavniji način vode svojevrsnu hajku protiv mog imena, među njima prednjače Mirko Poledica, Zoran Rakić i Vidak Bratić.

Ja ih sada, ovim putem, javno pozivam da se suočimo u bilo kom trenutku i na bilo kojoj televiziji. Da sve ono što su danima govorili ipisali kažu meni u lice, a isto tako da i meni ostave prostora za nekoliko pitanja svakom od njih. Pa neka onda javnost sudi ko je lopov i prevarant.

Očekivao sam određenu reakciju i podršku kolega trenera, za početak onih koji me poznaju i kao čoveka i kao trenera, jer oni najbolje znaju koliki je ovo nesportski potez snimanja u svlačionici, svetom mestu za trenere i igrače. I njima ovo može da se desi, a mislim da to niko ne želi i ne zaslužuje.

Apsolutno podržavam svaku osudu nečasnih radnji, istraživanje i procesuiranje istih. Drago mi je i da je FSS odreagovao, pa čak i na ovu dojavu, ma koliko se ona temeljila na lažima. Želim da verujem da će i mnoge druge nečasne radnje, dokazane i svima poznate, u našem fudbalu biti procesuirane. Spreman sam dati veliki doprinos u toj borbi za častan i pošten fudbal u Srbiji.

Neću vam dozvoliti da ukaljate moje ime, koje je u mnogome veće od vašeg, jer je ispisano teškim i poštenim radom„, navedeno je u saopštenju koje je potpisao Tešović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter