Izvor: Alo.rs
25.06.2020 u 19:45
0

NETAKNUTA MREŽA CRVENO-BELIH: Zvezdina odbrana je neprikosnovena

Mreža crveno-belih je ostala netaknuta na 15 utakmica u sezoni, polovini od odigranih u Superligi.

Zvanično je završena sezona u srpskom fudbalu, sezona u kojoj su fudbaleri Crvene zvezde izborili plasman u grupnu fazu Lige šampiona drugu godinu zaredom, a ujedno i osvojili titulu prvaka Srbije, treći put u nizu. Na jednoj strani terena, golgeteri Zvezde su „cepali“ mreže protivničkih timova, a na drugoj, crveno-beli defanzivci su se potrudili da lopta retko kada pređe liniju gola koji su čuvali Borjan i Popović.

Crvena zvezda je u 30 odigranih kola osvojila 78 bodova i sezonu je završila prvom mestu u Superligi Srbije. Veoma ubedljivo, pogotovo kad se uzme u obzir da je drugoplasirani, večiti rival, završio prvenstvo sa 14 bodova manje od izabranika Dejana Stankovića. Čak 25 puta ostvaren je trijumf, što ponovo govori o dominaciji tima u granicama Srbije.

OVO MORATE ZNATI

GRENEL NAKON KONSULTACIJA SA VUČIĆEM: POTVRĐENO DA SE POMERA SASTANAK U VAŠINGTONU

OTVARAJU SE LETOVALIŠTA KOJA SRBI VOLE: Pogledajte detaljan spisak kuda se sad sve može na letovanje!

NOVI PAZAR PROGLASIO VANREDNU SITUACIJU ZBOG KORONE!

GRCI SVE MANJE TESTIRAJU SRBE: NITI JEDAN NAŠ TURISTA NIJE ZARAŽEN

Međutim, još jedan podatak koji svedoči o superiornosti crveno-belih je taj da je Zvezda klub sa najboljom gol razlikom u ligi. Gol ispred severne tribine se slavio čak 68 puta, dok je odbrana Zvezde popustila pod pritiskom protivničkih ekipa samo 18 puta. To govori o uspešnosti, kako napadača Crvene zvezde, tako i neverovatnih defanzivaca.

Mreža crveno-belih je ostala netaknuta na 15 utakmica u sezoni, a samo tri tima su uspela da pošalju loptu iza leđa naših golmana dva puta za 90 minuta. Protivnici Zvezde su u proseku postizali samo 0,6 golova po utakmici, što je zasluga požrtvovanih i borbenih defanzivaca Crvene zvezde, ali i svih ostalih u timu jer je dobro poznata fraza – odbrana počinje da se igra u napadu.

Istakli su se defanzivci i u napadu, pa su direktno zaslužni za čak 11 pogodaka, a i asistirali su za toliki broj golova. Najraspoloženiji golgeter iz poslednje linije bio je Srđan Babić sa tri postignuta pogotka. Dva puta su mrežu rivala pogađali Miloš Degenek, Nemanja Milunović i Marko Gobeljić, a po jednom Milan Gajić i Radovan Pankov.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter