Izvor: 24SEDAM
20.09.2024 u 15:50
0

PORTUGALCI POHVALILI DELIJE: Marakana je prepala Zvezdine igrače!

Sve u svemu, domaćin ima za čim da žali

O meču Crvene zvezde i Benfike, govoriće se i u narednim danima. Crveno-beli su na startu nove sezone Lige šampiona prikazali dobru predstavu, ali su na kraju pretrpeli poraz sa 2:1.

Sa tribina su imali sjajnu podršku, navijači su ispunili Marakanu, a njihova podrška je ostavila utisak na goste. Tako je novinar uglednog portugalskog lista Abola, koji je izveštavao sa meča, pisao i o njima, ali je izneo i interesantno viđenje – atmosfera sa tribina je „pojela“ domaći tim.

Pohvalio je on navijače crveno-belih, ali je istakao da su delije umesto vetra u leđa svojim igračima, bili otežavajuća okolnost.

– Čuvena beogradska atmosfera, zastrašujuća atmosfera Srbije i Marakane, nije izneverila očekivanja. Puno se pričalo o njoj pre utakmice i o tome kako bi mogla da utiče na utakmicu i zaista jeste uticala. I to na koji način. Bilo je vruće, bilo je strašno, bilo je uticajno, uplašilo je tim i njegove igrače, teralo ih je da oklevaju i da se plaše. Crvena zvezda je zaista osetila atmosferu… kod kuće. Neverovatan je broj grešaka koje su Srbi pravili tokom prvog poluvremena – napisao je on i dodao:

– Kocka leda, prva, nije u potpunosti ohladila srpski pakao, koji je još uvek bio dovoljno vreo da primora igrače da igraju „pod ugljem“. Igrače Crvene zvezde. Zvezda je i dalje bila pod uticajem atmosfere i masovno je pravila greške. Fudbaleri su pokazali živce nekog ko igra kod kuće u Ligi šampiona, a nije navikao na to. Posle još jedne parade grešaka i izgubljenih lopti ispred šesnaesterca, došlo je do faula u opasnom prostoru i prelepog slobodnog udarca Kokčua, 2:0. Druga kocka leda je skoro potpuno ohladila srpski pakao.

Dotakao se autor teksta i promena koje su se dogodile u drugom poluvremenu i naveo da se domaćin vratio samo jer je Benfika to dozvolila.

– Bruno Laž je tada počeo da razmišlja o rezultatu, izmenama je trebalo da dobije stabilniji vezni red. Nije uvek bilo tako, ali je počelo dobro da funkcioniše i šanse za 3-0 su dolazile i prolazile. Srbi su iskoristili i smanjili zaostatak, Milson je u 86. minutu smanjio na 2:1 i mogao je da izazove paniku. Ali Amduni je ubrzo potom pogodio stativu i spustio Srbe na zemlju. Konačni pritisak nije odvratio Benfiku od važne pobede, koju je Laž slavio poput Murinja. Nije ni čudo: Crvena zvezda nije izgubila na svom terenu 18 utakmica. Poslednji tim koji je pobedio bio je Gvardiolin Mančester siti – zaključio je portugalski novinar.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter