Izvor: Kurir
08.07.2024 u 18:31
0

POSAO IGRAČA JE DA ODVOJI FUDBAL OD POLITIKE: Bruka i sramota

Mirlind Daku, fudbaler Albanije, stekao je popularnost na Evropskom prvenszvu u Nemačkoj, ne zbog svog fudbalskog umeća, već rasističkih i šovinističkih izliva mržnje.

On je nakon utakmice između Albanije i Hrvatske (2:2) uzeo megafon i poveo horsko vređanje Srbije i Severne Makedonije, vređajući obe nacije.

EMBID NA STUBU SRAMA ZBOG OVE ODLUKE: Da li je ovaj čovek realan

On je zbog toga „popio“ suspenziju od dve utakmice, a uz to je i izbačen sa takmičenja. Očekivalo se da će ga i njegov klub Rubin iz Kazanja kazniti, međutim, od toga najverovatnije nema ništa.

Kako kaže njegov trener, Rašid Rahimov, nezapamćen skandal je zaboravljen a pomenuti fudbaler se oseća dobro.

– Daku je dobro. Momci su razgovarali s njim, razumemo da se takve situacije dešavaju, videli ste i Demirala iz Turske. Nažalost, fudbal je danas pomešan sa politikom – rekao je Rahimov.

Otkrio je iskusni strateg šta je rekao albanskom fudbaleru.

– Posao igrača je da odvoji fudbal od politike. Rekao sam to Dakuu, sada je potrebno da se fokusira na fudbal – dodao je trener Rubina.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter