Izvor: b92.net
10.11.2020 u 12:55
0

ŠKOTI HVALE MITROVIĆ Odličan je u šesnaestercu, ali i van njega

Skot Klark, selektor reprezentacije Škotske, hvalio je Aleksandra Mitrovića pred meč Srbije i Škotske u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo.

Klark, koji se na klupi Škotske nalazi od 2019. godine, zna da najveća pretnja po gol njegovog tima dolazi upravo od strane napadača Fulama.

– Srbija ima kvalitetan tim. Protiv Norveške su izgledali fenomenalno. Imaju nekoliko ključnih igrača, a među njima je napadač Mitrović čiji je skor datih golova za nacionalni tim sjajan – kaže Klark pred meč i dodaje:

– Odličan je u šesnaestercu, ali i van njega. Postigao je veliki broj golova, te moramo posebnu pažnju da obratimo na njega, ali i na momke koji ga „hrane“ loptama. Jedan od njih je Dušan Tadić. Bilo koga da stave na sredinu terena, igra će im funkcionisati.

Klark se osvrnuo i na poslednju liniju.

– Imaju odlične krilne bekove i Kolarova u odbrani koji ima više 100 odigranih utakmica. Tako da, radi se o sjajnom timu. Nisu se direktno kvalifikovali samo zato što su u grupi igrali sa jakim selekcijama poput Portugala i Ukrajine.

O Mitroviću je pričao i njegov nekadašnji saigrač iz Njukasla – Grant Henli.

– Bio sam s njim godinama u Njukaslu. Dokazao je u karijeri da je gol mašina gde-god da je bio. Ali, tako je kada igrate protiv fudbalera ovog nivoa. To nije ništa novo za nas i nadam se da ćemo uraditi domaći zadatak – kazao je štoper Škotske.

Utakmica između Srbije i Škotske igra se u četvrtak u 20.45 i pobednik duela plasiraće se direktno na Evropsko prvenstvo naredne godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter