Izvor: tanjug
09.12.2020 u 15:21
0

ŠPANSKA MINISTARKA: Pregovaraćemo sa FIFA o meču s tzv. Kosovom

Ministarka spoljnih poslova Španije Aranča Gonsales Laja izjavila je danas da će vlada pregovarati sa FIFA, „prema pravilima fudbala“, o uslovima odigravanja fudbalskog meča između Španije i tzv. Kosova.

NAJVAŽNIJE DANAS

IMUNOLOG JANKOVIĆ UPUTIO APEL: Ovo je jedini način da se dočeka 2021.

SITUACIJA JE ALARMANTNA: Stručnjaci UPOZORAVAJU na poseban rizik za praznike!

U KINI VIRUS POD KONTROLOM: 15 novih korona slučajeva u danu

Žreb kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. godine „umalo je spojio Srbiju i tzv. Kosovo“, ali zbog posebnog pravila FIFA, kosovski tim treba da igra u grupi B protiv reprezentacija tri države koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost južne srpske pokrajine – Španije, Grčke i Gruzije, a priznaje ih samo Švedska.

Nemački portal Sport1.de preneo je da Španija ne želi da igra protiv tzv. Kosova.

– Španija ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu, ali to ne znači da Španija ne učestvuje na takmičenjima na kojima i Kosovo ima učešće. To smo već učinili na Mediteranskim igrama 2018. godine i na Svetskom prvenstvu za rukometaše do 21 godine – izjavila je Gonsales Laja, prenosi Europa Preš.

Povodom pitanja da li će kosovska zastava i himna biti isticane tokom mečeva, ministarka je izjavila da to mora da se reši „pravilima FIFA“, koja, kako je pojasnila, nisu pravila međunarodnog prava o priznavanju država.

SAZNAJTE JOŠ

ISPLIVALI NOVI DETALJI NAPADA NA MONAHA STEFANA: Ubica mu NOŽEM probio PLUĆNU ARTERIJU

KOMŠIJE U LAZAREVCU ZATEKLE UŽAS: Muškarac ležao povređen, preminuo dva sata kasnije

UŽASNA SCENA U ARANĐELOVCU: Muškarcu upali u stan, izboli ga nožem

FLEKSIBILNIJI SISTEM ZAPOŠLJAVANJA Mali: Posao shodno potrebama i novcu koji imaju

. Da bismo arbitrirali po kom modalitetu će biti odigrane utakmica između Španije i Kosova i između Grčke i Kosova, pregovaraćemo i razgovarati o tome sa FIFA-om, kao i uvek u skladu sa pravilima fudbala – rekla je Gonsales Laja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter