Izvor: KURIR
20.06.2024 u 17:21
2

SPEKTAKULARNI FINIŠ LUKE JOVIĆA ON JE HEROJ SRBIJE: „Orlovi“ stigli do boda posle VATRENE ZAVRŠNICE

Fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je protiv Slovenije (1:1) u meču drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva u Nemačkoj!

Posle poraza u prvom kolu, znali su izabranici Dragana Stojkovića kolika je važnost ove utakmice i da bi osvajanje bodova predstavljao veliki korak ka osvajanju cilja, a to je plasman u narednu rundu takmičenja.

Selektor Srbije, Dragan Stojković Piksi, ponovo je izveo ofanzivan sastav na teren, sa dva isturena napadača (Dušan Vlahović – Aleksandar Mitrović), dok je iza njih bio Dušan Tadić. Uzeli su Orlovi loptu od prvog sudijskog zvižduka, želeli su da oni budu ti koji će kontrolisati posed i stanje na terenu, ali nas je česta nespretnost sa gubljenjem iste u nekoliko navrata uvlačila u ozbiljne probleme.

Slovenci su u već četvrtom minutu imali prvu priliku. Mladenović je izgubio loptu na svojoj polovini, Čerin je uzeo loptu, povukao je napred i opalio sa nekih 20 metara, ali na svu sreću pravo u Rajkovića, koji je bio najbolji akter Orlova u prvom poluvremenu.

A onda, četiri minuta kasnije naša odbrana je ponovo popucala po svim šavovima. U nezgodnoj zoni smo izgubili loptu, do nje je došao Mlakar i izašao sam ispred Rajkovića, ali je 28-godišnji čuvar mreže na svu sreću sjajno odreagovao i sačuvao svoju mrežu.

Posle toga, neko vreme nije bilo većih uzbuđenja, lopta je bila više u nogama reprezentativaca Slovenije, naši u uspeli da se oslobode pritiska ali nisu uspevali da pronađu put do protivničkog gola, sve do 27. minuta kada smo videli prvu priliku za našu selekciju. Ilić je tada posle izgrađene akcije na levom boku lepo centrirao, Vlahović je šutirao glavom iz nezgodnog položaja ali to nije bio težak zadatak za iskusnog Oblaka!

A onda, deset minuta kasnije, ponovo je sreća pogledala Orlove, pošto je Elšnik pogodio okvir gola. Uspeo je Slovenac lako da prevari Pavlovića i da ugrozi gol Rajkovića, ali na svu sreću, lopta se odbila od stative u gol aut. Srbija je vrebala, tražila svoje šanse, Mitrović se našao u jednoj posle centaršuta Živkovića, potom je i Lukić šutirao sa distance, ali je njegov udarac izblokiran od strane defanzivca Slovenije…

Do kraja prvog dela igre nije bilo većih uzbuđenja, pa su obe reprezentacije sa „nulom“ otišle u svlačionicu.

Piksi je napravio jednu izmenu na poluvremenu, pa je umesto Filipa Mladenovića šansu dobio Mijat Gaćinović.

Zaigrali su Orlovi od starta drugog dela igre i u 47. minutu malo je falilo da se rezultat na semaforu promeni. Sjajno su kombinovali Tadić i Mitrović, srpski golgeter je izašao sam ispred Oblaka, ali je čuvar mreže Atletika iz Madrida podsetio zbog čega je jedan od najboljih na svetu.

Usledila je potpuna inicijativa Orlova, koja je prekinuta sjajnom kontrom Slovenije u 58. minutu, kada je ponovo zablistao maestralni Predrag Rajković. Šeško se tada namestio lepo sa nekih 20 metara, lopta je išla u dalji ugao ali se naš golman ispružio koliko je mogao i odbranio njegov udarac!

A onda, u 65. minutu usledio je potpuni šok za Orlove. Gaćinović je izgubio loptu, sevnula je kontra Slovenije, naša odbrana je ponovo popucala, stvorio se slobodan prostor za Karničika koji je sam ispred gola Rajkovića samo prosledio loptu u mrežu, koju je prethodno ubacio Elšnik.

Napadač Aleksandar Mitrović danas baš nije imao sreće, propustio je nekoliko sjajnih prilika a najbolju je imao u 72. minutu. Tada je Živković centrirao, Mitrović je šutirao iz prve ali je saveznik Slovenije u ovoj situaciji bila prečka…

 

 

 

 

 

 

Nisu se Orlovi predali, krenuli su na sve ili ništa, želeli su da stignu do izjednačenja i u tome su konačno uspeli…

Igrao se peti minut sudijske nadoknade kada je heroj Srbije postao Luka Jović, koji je zatresao mrežu Slovenije posle kornera sa desne strane.

Samardžić je centrirao, svi su bili u šesnaestercu, čak i golman Rajković…Najbolje se snašao Luka Jović i glavom doneo bod Srbiji!

Bod vredan života u Nemačkoj! Bravo, Luka!

Fudbaleri Srbije posle današnjeg remija nalaze se na poslednjem mestu na tabeli, sa jednim osvojenim bodoom.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “SPEKTAKULARNI FINIŠ LUKE JOVIĆA ON JE HEROJ SRBIJE: „Orlovi“ stigli do boda posle VATRENE ZAVRŠNICE”

  1. Koliko vidim igramo prvenstvo bez SMS i njegovog batice. Ponovo promaja po bokovima ali je pixi „stručnjak“. Dobro što ne gledam utakmice.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter