Izvor: Happy BSC
24.11.2022 u 22:02
0

SRBIJA – BRAZIL 0:2 (0:0) Rišarlison dvostruki strelac, „orlovi“ porazom započeli Mundijal u Kataru!

Fudbaleri Srbije izgubili su svoju prvu utakmicu na Mundijalu u Kataru i to od selekcije Brazila rezultatom 0:2 (0:0). Utakmica se igrala na stadionu „Lusail“ u Dohi, a strelac oba pogotka za „karioke“ bio je Rišarlison i to u 62. i 73. minutu susreta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Selektor Dragan Stojković Piksi postavio je dobru taktiku na početku utakmice, sa samo jednim klasičnim napadačem – Aleksandrom Mitrovićem, što je u velikoj meri pokvarilo igru brzonogih Brazilaca, pa se borba vodila uglavnom na sredini terena.

Do prve ozbiljnije šanse ipak dolaze Brazilci, ali sjajnom intervencijom Vanje Milinković-Savića, dodavanje u prostor defanzivca „karioka“ Tijaga Silve nije prošlo. Igralo se oprezno na obe strane, na momente i grubo, pritisak je bio očigledan kod obe ekipe ali inicijativa je ipak bila na strani Brazilaca. Srećom po „orlove“ Vanja Milinković-Savić je bio na visini zadatka.

Jedini udarac ka golu Brazila u prvom poluvremenu uputio je Mladenović u 37. minutu.

Nakon prvih 45 minuta rezultat je bio 0:0

U drugom poluvremenu Brazilci kao da su odlučili da opravdaju ulogu favorita, krenuli su agresivno, što je urodilo plodom u 62. minutu kada je Rišarlison uspeo da savlada golmana „Orlova“. Prethodno je Sandro pogodio stativu „bombom“ sa preko 30 metara, ali je u toj situaciji selekcija Srbije imala sreće.

Utakmicu je obeležilo i nekoliko spornih sudijskih odluka na štetu Srbije koje su dodatno zagrejale već uzavrelu atmosferu.

Rišarlison u 73. minutu postigao je još jedan gol. Ovoga puta „makazicama“ je matirao odbranu Srbije.

Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, pa su Brazilci zasluženo upisali prve bodove.

U grupi G, nešto ranije, selekcija Švajcarske savladala je Kamerun minimalnim rezultatom.

Fudbaleri Švajcarske savladali su Kamerun 1:0 (0:0) u grupi G na Mundijalu u Kataru! (FOTO)

Drugo kolo u grupi G na programu je 28. novembra, a sastaće se Srbija – Kamerun i Brazil – Švajcarska

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter