Izvor: alo.sport
05.09.2024 u 22:47
0

SRBIJA-ŠPANIJA BEZ GOLOVA: Luka Jović promašio pobedu nad Špancima, na poluvremenu omaž Bori Čorbi!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je bez golova meč prvog kola A Lige nacija protiv Španije u Beogradu - 0:0

 

Kada nešto ne valja i kada nije kako treba, onda to treba reći, ali i kada je nešto dobro isto tako to treba pohvaliti. Ovo prvo je bila igra reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a ovo drugo bila je selekcija „orlova“ na meču protiv aktuelnog vladara Starog kontinenta Španije.

 

Posle dugo vremena igra našeg nacionalnog tima ličila je upravo na to – na igru. Delovalo je da se zna ko šta radi, svako je ispunjavao svoja zaduženja, pa su i navijači brzo od prilično neme atmosfere došli do aplauza i bodrenja našeg tima.

Nije bilo Aleksandra Mitrovića, Sergeja Milinkovića Savića, Dušana Vlahovića… ali igra našeg tima imala je i glavu i rep. Jedino što je nedostajalo ove večeri na „Marakani“ bila je završnica i taj jedan trzaj koji bi bacio na kolena moćnog rivala, ali doći će i to…

Prvo poluvreme proteklo je u iznenađujuće dobroj igri „orlova“ koji su bili i te kako bolji rival i zaslužili i gol protiv aktuelnog šampiona Evrope.

Luka Ilić ušao je u kopačke Dušana Tadića i odigrao jako zrelu utakmicu, Lazar Samardžić u nekoliko navrata slao savršene lopte napred, a jednu od njih Saša Lukić nije uspeo da pretvori u pogodak u šestom minutu, a u 12. Luka Jović je na identičan način promašio okvir.

Napadač Milana imao je najbolju priliku na utakmici i pravo je čudo kako u 33. minutu nije pisalo 1:0 na semaforu za Srbiju. Andrija Živković je izbacio Jovića na 1 na 1 sa golmanom gostiju, Raja je već zaplivao na desnu stranu, ali je srpski centarfor poslao loptu pored leve stative.

Probudilo je to i navijače, ali i Špance, pa je u 37. Fabijan Ruiz imao najzreliju priliku za goste koji nisu izgledali kao ekipa koja je pre dva meseca podigla trofej Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Drugi deo igre protekao je u dominaciji rivala, što je bilo i za očekivati. Srbija je tada pokazala ono što je krasilo u Nemačkoj i jedinu svetlu tačku tri meča na Evropskom prvenstvu – organizovanu i dobru odbranu. Strahinja Pavlović i novi kapiten Nikola Milenković komandovali su zadnoj linijom.

„Orlovi“ su čekali kontru, a Španci kontrolisali posed, ali nije im bilo lako da pronađu put do gola našeg tima.Naravno, bilo je takvih momenata.

U 70. minutu prvo je Rajković odbranio udarac Grimalda iz slobodnog udarca, a onda u dva navrata Lamin Jamal nije uspeo da pogodi okvir. Bila je to najbolja prilika za Špance. Isti igrač testirao je Rajkovića i pet minuta kasnije, ali je srpski čuvar mreže pokazao da ga odlazak u Saudijsku Arabiju nije „pokvario“.
Izdržala je Srbija svaki nalet do kraja meča i sasvim zasluženo došla do velikog, kao kuća velikog boda.
Možda je bilo prerano otpisivati i Dragana Stojkovića i ove momke. Možda je ovo neka nova Srbija…

 

 

Drugo poluvreme:

80. minut – Srbija jako blizu velikog boda! Poslednjih deset minuta na utakmici!

71. minut – Auuuu! Strašna prilika je to bila za Špance, ali je na svu sreću ne koriste!

62. minut – Andrija Živković izlazi, a ulazi Kristijan Belić u igru!

59. minut – Nedeljković je šutirao, ali lopta ide pored gola! Sjajna akcija Srbije nije krunisana golom!

54. minut – Pokušao je Lamin Jamal po desnoj strani, ali odličan je bio Strahinja Pavlović

Fudbalska reprezentacija Srbije dočekuje Španiju u utakmici Lige nacija. Selektor Dragan Stojković Piksi se susreo sa brojnim problemima, a pred njegovim timom je najteži mogući zadatak pošto je na stadion „Rajko Mitić“ stigao prvak Evrope.

Prvo je sa razglasa puštena „Avionu, slomiću ti krila“, a zatim i „Kada padne noć“.

Publika je na tribinama ispratila refren, a FSS je na ovaj način i napravio lep gest u čast legende srpske muzike, koji je sa posebnom pažnjom uvek pratio reprezentaciju.

Meč se igra na stadionu „Rajko Mitić“

Drugo poluvreme:

48. minut – Pao je Ilić, slobodan udarac je to bio za Srbiju, ali je poslao loptu pored gola

46. minut – Počeo je drugi period igre!

Prvo poluvreme:

44. minut – Nešto više lopte u nogama Španaca u ovim trenucima

36. minut – Prvi udarac naše selekcije u okvir gola Španaca, tukao je Veljko Birmančević!

34. minut – Nestvaran promašaj Luke Jovića! Prosto je nemoguće da je ovo promašio!

27. minut – Otvorila se utakmica, i na jednoj i na drugoj strani se igra, ali bez konkretne prilike za sada

20. minut – Snažno je šutirao Karvahal, ali nije bio precizan

15. minut – Pokušao je Jamal na drugoj strani, inače zvezda nedavnog evropskog prvenstva, ali bez neke veće pretnje po gol Rajkovića

11. minut – Dosta bolja igra Srbije na početku, agresivniji su naši fudbaleri

6. minut – Kakva prilika za Srbiju! Prvo je Samardžić tukao, pa onda Lukić, ali ostaje za sada 0:0!

1. minut – Počela je utakmica!

20.43 – U toku je intoniranje himni Srbije i Španije!

20.35 – „Marakana“ peva hitove Riblje Čorbe u čast nedavno preminulog Bore Đorđevića:

20.20 – Evo kakva je atmosfera po izlasku na teren igrača Španije:

19.43 – Poznati su i sastavi za meč sa Špancima!

19.30 – Za sada nema preterane euforije pred meč Srbije i Španije. Evo kakva je trenutno situacija ispred „Marakane“:

Prvi igrač koji je doneo zvaničnu odluku da se oprosti od reprezentativnog dresa neposredno nakon takmičenja u Nemačkoj bio je Dušan Tadić, rekorder po broju nastupa za nacionalni tim sa 111 utakmica. Isti je slučaj i sa Darkom Lazovićem.

Srbija će na terenu protiv Španije biti predvođena novim kapitenom tima Nikolom Milenkovićem.

Stojkovićev tim suprotstavlja se šampionu Evrope bez Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića, Sergeja i Vanje Milinkovića Savića, Miloša Veljkovića, Nemanje Gudelja, ali nisu tu ni Filip Mladenović, Filip Kostić, Nemanja Maksimović…

19.15 – Dobro veče i dobrodošli na naš portal posvećen meču prvog kola A divizije Lige nacija između Srbije i Španije. Uz sport.alo pratite uživo dešavanja sa „Marakane“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter