Izvor: slobodnaevropa.org
10.03.2022 u 11:03
0

Stopirana prodaja Čelsija, Abramovič ipak na „crnoj listi“ Velike Britanije

Velika Britanija je u četvrtak saopštila da će zamrznuti imovinu za sedam ruskih poduzetnika, uključujući Romana Abramoviča, Igora Sečina, Olega Deripasku i Dmitrija Lebedeva, nakon što su dodani na spisak sankcija zemlje.

„Ne može biti sigurnih utočišta za one koji su podržali Putinov žestoki napad na Ukrajinu“, rekao je britanski premijer Boris Džonson.

Abramović je vlasnik fudbalskog kluba Čelsi, Deripaska ima udeo u En+ grupi, Sečin je izvršni direktor Rosnjefta, a Lebedev je predsednik Upravnog odbora Banke Rusija.

Nakon početka ruske invazije Abramović je Čelsi stavio na prodaju, ali zamrzavanje imovine i sankcije onemogućavaju taj proces prema uslovima licence koju klub ima.

Nadine Dories, britanska ministarka sporta, rekla je da je vlada izdala specijalnu licencu kako bi Čelsiju omogućila igranje utakmica, plaćanje osoblja i omogućavanje vlasnicima ulaznica da prisustvuju utakmicama, jer ne želi naneti štetu aktuelnim evropskim i svetskim fudbalskim šampionima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ruski milijarder je jedan od sedam ruskih oligarha čija je imovina zamrznuta.

U dokumentu britanskog Trezora objavljenom na internetu, Abramović je opisan kao „prokremljinski oligarh“ koji ima bliske veze sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Abramovič je ranije negirao da ima bliske finansijske veze sa Putinom ili Kremljom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter