Izvor: 24SEDAM
06.09.2024 u 17:31
0

ZVEZDA DOBILA POJAČANJE: Silas Katompa Mvumpa, igrač iz Konga je treće pojačanje

Posle Nemanje Radonjića i Radeta Krunića, Crvena zvezda je predstavila još jednog novajliju. Reč je o Silasu, odnosno Silasu Katompa-Mvump

Posle Nemanje Radonjića i Radeta Krunića, Crvena zvezda je predstavila još jednog novajliju. Reč je o Silasu, odnosno Silasu Katompa-Mvumpi.

NESREĆA U FUDBALSKOM SVETU: Poginuo trener Ajntrahta iz Frankfurta

– Veoma sam srećan i ponosan što sam došao u Crvenu zvezdu. Sviđa mi se i to što ću živeti u Srbiji. Mislim da možemo mnogo zajedno i radujem se upoznavanju sa novim saigračima, te stručnim štabom. Verujem da nas velike stvari očekuju. Kada je reč o meni, doživljavam sebe kao napadača i smatram da mi je brzina najveći kvalitet – kazao je Silas za sajt novog kluba.

Kad je reč o ambicijama, dileme nema.

– Ambicije su jasne – dupla kruna u Srbiji i što bolji rezultati u Ligi šampiona. Znam da Zvezda dominira u srpskom fudbalu i verujem da će to tako i ostati. Kada je reč o Ligi šampiona, mislim da bi to ključnu ulogu mogla da odigra atmosfera na našem stadionu. Znam da Zvezda ima sjajne navijače i jedva čekam da zaigram pred njima – zaključio je novi ofanzivac prvaka Srbije koji će nositi dres sa brojem 15.

Podsetimo, stigao je na jednogodišnju pozajmicu iz Štutgarta, uz mogućnost otkupa.

Silas je rođen 6. oktobra 1998. godine u Kinšasi, glavnom gradu DR Konga. Prve seniorske korake napravio je u francuskom Parizu, za koji je na 35 mečeva upisao 11 golova uz dve asistencije, nakon čega je Štutgart brzo reagovao i angažovao ga, tada kao dvadesetogodišnjaka i najboljeg fudbalera Lige 2.

Za Štutgart je nastupao punih pet sezona i ima fantastičnu statistiku – 132 utakmice i 35 golova. Etablirao se kao jedan od najboljih fudbalera našeg rivala u Ligi šampiona, ali i čitave Bundeslige.

Uspešno je nastupao i kao desno, i kao levo krilo, i kao centarfor, pa u nekoliko navrata i kao prednji vezni. Za reprezentaciju DR Konga je upisao 16 nastupa uz jedan pogodak.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar