Izvor: SPORT KLUB
23.06.2024 u 16:13
0

HVALA POLJSKOJ : Srbija na Olimpijskim igrama posle 12 godina

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije učestvovaće na Olimpijskim igrama prvi put još od Londona 2012. godine! U nedelju popodne je to postalo jasno kada je u ljubljanskim „Stožicama“ završena utakmica Lige nacija u kojoj je reprezentacija Poljske maksimalnim rezultatom 3-0 savladala Kubu

Selekcija koju vodi Nikola Grbić je po setovima trijumfovala sa 25:17, 25:20, 25:20) i tako Srbiji donela nedostižnu prednost u odnosu na Kubance na FIVB listi, koja je relevantna za plasman na olimpijski turnir.

Ova pobeda Poljaka, najbolje rangirane reprezentacije na svetu, označava i da poslednja utakmica Srbije u Ligi nacija neće imati takmičarski značaj. Srbija se u Sloveniji u nedelju od 20.30 sastaje sa selekcijom domaćina.

Treći put u istoriji Srbije na Olimpijskim igrama će nastupiti i ženska i muška odbojkaška reprezentacija. Prvi put smo takvu privilegiju imali u Pekingu 2008. godine, a potom i u britanskoj prestonici četiri godine kasnije.

Bila je to rutinska pobeda Poljaka koji su ovog puta odigrali u korist Srbije, budući da su „Plavoj četi“ Igora Kolakovića otežali posao dan ranije, pobedivši je sa 3-2.

Što se nedeljnog meča tiče, Poljska je demonstrirala razliku u kvalitetu i u svakom setu je do prednosti, koja se ispostavljala kao nedostižna, stizala u ranoj fazi seta.

Na kraju je najefikasniji u pobedničkom sastavu bio Kubanac sa poljskim pasošem. Sjajni korektor Vilfredo Leon je upisao 16 poena, a pratili su ga kapiten Bartoš Kurek i Tomaš Fornal sa po 11.

Kod Kubanaca se itakao kapiten Migel Anhel Lopez sa devet osvojenih poena.

Potoje i dalje teoretske šanse da se srpska reprezentacija plasira na završni turnir LN, ali o tome će odlučivati rezultati preostalih mečeva poslednjeg kola. Definitivno, Srbija je ostvarila prevashodni cilj, a to je plasman u Pariz.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter