Izvor:
08.06.2024 u 20:41
0

Iga Švjontek je šampionka Rolan Garosa: Poljakinja dominantno do titule, Italijanki ni publika nije pomogla

Iga Švjontek postala je šampionka Rolan Garosa trijumfom nad Jasmin Paolini u finalu 6:2, 6:1.

Najbolja teniserka sveta, Poljakinja Iga Švjontek odbranila je titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske pošto je u finalu pobedila Italijanku Jasmin Paolini sa 6:2, 6:1.

Švjontek je četvrti put osvojila Rolan Garos i tako stigla do petog grend slem trofeja u karijeri. Ova 23-godišnja Poljakinja je, takođe, svoj pobednički niz na Rolan Garosu produžila na 21. meč.

 

Na drugoj strani, 28-godišnja Paolini je igrala svoje prvo grend slem finale, ali će u Parizu imati još jednu priliku da osvoji trofej pošto će sutra sa sunarodnicom Sarom Erani igrati finale ženskog dubla.

Prva teniserka sveta je današnje finale na stadionu „Filip Šatrije“ dobila posle samo sat i osam minuta igre.

Nakon što je Švjontek u drugom gemu prvom seta propustila prvu brejk priliku, Paolini je u trećem oduzela servis Poljakinji i povela sa 2:1.

Ipak, Švjontek je već u narednom gemu odgovorila brejkom sa nulom i izjednačila na 2:2. Švjontek je potom potpuno preuzela kontrolu, osvojila je četiri gema i dobila prvi set sa 6:2 posle 34 minuta igre.

Poljakinja je seriju od pet vezanih gemova iz prvog seta nastavila i u drugom u kojem je povela sa velikih 5:0, pre nego što je u sedmom gemu iskoristila prvu meč loptu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter