Izvor: Kurir
03.05.2024 u 07:35
0

JOŠ JEDAN DOKAZ DA JE JOKIĆ OPLJAČKAN! Embid je NAJGORI MVP u istoriji NBA lige: Filadelfija ELIMINISANA na startu plej-ofa!

Džoel Embid i njegova Filadelfija ponovo su elimisani u prvoj rundi plej-ofa, što je sada već ozbiljna „mrlja“ na karijeru novopečenog Amerikanca. Embid je zapravo jedini MVP u istoriji NBA lige koji još nije igrao ni finale konferencije (kamoli šta više od toga), tako da na njegovoj strani postoje sada već ozbiljni argumenti da je najslabiji najkorisniji igrač koji je dobio laskavo priznanje i da je Nikola Jokić prošle sezone opljačkan.

Dalje idu Niksi koji su usred Filadelfije slavili 118:115, za 4:2 u seriji. Za razliku od nekih prethodnih mečeva serije, Embid je ovoga puta bio najefikasniji pojedinac u svom timu sa 39 poena i 13 skokova, ali šutirao je opet ispod 50 odsto (12/25). Čak 13 poena dodao je sa linije slobodnih bacanja, ali i to je bilo uzalud…

Heroj pobede Niksa bio je Džejlin Branson sa 41 poenom, kao i još 12 asistencija, pa može da se kaže da je njegov dolazak iz Dalasa u leto 2022. godine „okrenuo“ celu sudbinu ove franšize. Iako su bili bez povređenog Bojana Bogdanovića, uspeli su još Divinčenco sa 23, Anuobi sa 19 i standardno odlično Hart sa 16 (i 14 skokova i sedam asistencija) da pokažu da su tim za velika dela, za razliku od Filadelfije.

Tako će Filadelfija za finale Istočne konferencije igrati protiv Indijane, najvećeg iznenađenja plej-ofa. Nakon pobede 120:98, za takođe 4:2 u seriji, Pejsersi su prošli prvu rundu posle deset godina. Ruku na srce, osim što je Rik Karlajl dobro posložio ekipu, mora se reći i da je Milvoki bio bez povređenog Janisa Adetokunba.

Podsetimo, s druge strane kostura imamo Boston i pobednika serije Klivlend – Orlando (trenutno 3:2).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter