Izvor: sportal
26.07.2024 u 10:22
0

KAKO ĆE IZGLEDATI OTVARANJE OLIMPIJADE: Stigao je i taj dan

Otvaranje Olimpijskih igara u Parizu

Počinju Olimpijske igre! U Parizu će biti održan najveći šou na otvorenom na svetu – spektakl koji je toliko ambiciozan da će zatvoriti centar grada i njegov vazdušni prostor, mobilisati 45.000 policajaca i nekoliko vojnih jedinica, i koji se u tajnosti uvežbavao dve godine.

Večeras u 19.30 počinje svečana ceremonija otvaranja Olimpijskih igara.

Umesto tradicionalnog defilea unutar stadiona, više od 10.500 vrhunskih svetskih sportista provozaće se šest kilometara duž toka reke Sene – dok će ih sa obala reke i mostova posmatrati više od 300.000 ljudi.

Očekuje se da će više od milijardu ljudi gledati uživo prenos na televiziji i društvenim medijima.

Pristup gornjim obalama Sene je besplatan, ali je za pristup navijačima neophodna i pozivnica za koju su mogli da se registruju samo francuski državljani, ne i turisti. Onima koji će biti tik uz reku, potrebne su ulaznice, koje su bile u prodaji.

Delegacije sportista iz više od 200 zemalja biće prebačene autobusima iz olimpijskog sela do mesta na Seni na istoku Pariza, gde će se ukrcati u čamce pod stražom francuske vojske. 

Zatim će ploviti niz reku, pored katedrale Notr Dam i Luvra ka Ajfelovom tornju.

Svaki čamac će imati kameru na brodu, tako da gledaoci mogu da se osećaju kao da su u akciji sa svojim omiljenim sportistima. Zemlje sa većom delegacijom imaće svoje čamce, dok će one sa manjim brojem sportista deliti.

Dok sportisti budu spuštali ka Trokaderu – plesači, umetnici i akrobate će izvoditi smele podvige na vodi, krovovima, mostovima i veštačkim ostrvima, pa čak i podmornicama, pre velikog finala.

 Organizatori su predstavu opisali kao revolucionarnu i punu iznenađenja.

Ono što će se odigrati tokom tri i po časa držano je dugo u tajnosti, ali pošto su plutajući skejt parkovi, džinovske replike slika i prevelike zlatne šljokice počeli da se postavljaju oko Sene, jasnije je šta se može očekivati.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter