Izvor: Telegraf
15.08.2024 u 16:48
0

KAKO JE NEKADA GOVORIO FEDERER O NOVAKU: Navijači brane Đokovića

Navijači prozivaju Federera zbog onog sramnog intervjua o Đokoviću

Intervju koji je dao 2011. godine za „Lekip“

Samo oni koji ga vole i koji su zalepljeni njegovim životnom delom mogu da kažu da je Rodžer Federer najbolji teniser u istoriji, iako je činjenica da je i te kako mnogo uradio za ovaj sport. Da se Novak Đoković nije pojavio, Švajcarac bi možda i bio najbolji ikada, ali situacija je jasna i kaže da je Srbin GOAT!

NIKOLA JOKIĆ JOŠ UVEK SLAVI OSVOJENU MEDALJU: Rusi iznenađeni

Poznato je i to da Federer kroz istoriiju i nije baš imao neko veliko mišljenje o Đokoviću. kao da je predosetio da će ga jednog dana skinut sa trona i preteći po broju Grend slem titula. Švajacar je danas u penziji, dok je Nole osvojio sve što je mogao i u svakom parametru je ispred Rodžera.

Nedugo posle finala Olimpijskih igara, pojedini svetski mediji su ponovo pokušali da na neki način minimalizuju Đokovićev uspeh i uzdignu Federera. Međutim, teniska javnost je svesna Đokvoićeve veličine i vrlo brzo su krenuli u „ofanzivu“u kojoj su na neki način ismejali Švajcarca.

Štaviše iskopali su jedna njegov intervju za „Lekip“ iz 2011. godine u kom je Federer i te kako bio arogantan kada je govorio o Noletu i njegovoj budućnosti.

Na pitanje da li vidiš sličnosti između 2004. i 2007. kada je bio „nepobediv“ i onoga što je Đoković postao u poslednjih šest meseci, Federer je rekao:

 

– Iskreno, ne. Nikada sebi nisam postavio to pitanje. Kao igrači smo veoma različiti. Po ponašanju smo isti. Uopšte se ne prepoznajem u Novaku. Ne želim da umanjim ono što je Novak upravo postigao, ali mislim da mora da uradi još mnogo toga. Rafa ima devet grend slemova, ja 16, a on ima dva. Potrebno mu je još mnogo toga da stvori to čuveno čudovište. Rafa je to postao kada je došao u Australiju jureći svoj „Rafa slem“. To je bila izuzetna stvar. Bio je povređen kada je izgubio, pa je bilo lakše objasniti. Ja sam stvorio čudovište do ekstrema. Imao sam na desetine rekorda, nizove uzastopnih GS polufinala, nizove pobeda u finalima, itd. Ne znam da li su Rafa i Novak u istoj „čudovišnoj“ kategoriji – rekao je Federer i dodao:

– U tenisu nema sigurnosti. I to je ono što je sjajno u ovom sportu. Kada smo u nizu pobeda, ne razmišljamo da li smo u nizu ili ne. Što se tiče Novaka, da me je neko u januaru pitao da li mislim da će izgubiti mečeve od tada do RG-a, odgovorio bih: „Naravno! 100 odsto! I ne samo jedan!“ Dakle, da li smo to očekivali? Ne. Đoković je došao s vatrom i pobedio sve najbolje. Kada uhvatiš vatru na početku sezone, može daleko dogurati. Posle Dubaija, bio sam siguran da će ga biti veoma teško pobediti u Indijan Velsu i Majamiju. U tim slučajevima, ne postavljaš sebi pitanja, samo igraš, i to je to. Ali, na šljaci, mislio sam da će ga Rafa pobediti bar jednom.

Zanimljivo, u narednih 13 godina od tog intervjua Federer je osvojio još samo 16 GS. Novak ga je pretekao i ima 24, dok je i sam Nadal ispred sa 22.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter